Hotlinks
Toelichting op cijfers door John Chambers
Webcast

Honderd miljoen dollar voor ontwikkeling nieuwe oplossingen en diensten

Amsterdam, 07 november 2008

Cisco kondigt aan 100 miljoen dollar te investeren in de ontwikkeling van netwerk- en communicatieoplossingen voor bedrijven met minder dan honderd werknemers. Hiervoor introduceert het een wereldwijd strategisch initiatief voor ‘small businesses’. Cisco biedt kleine bedrijven met zijn nieuwe oplossingen meer flexibiliteit en efficiency in de samenwerking met klanten, die hun zaken steeds vaker ook onderweg doen, via internet en video.

De nieuw opgerichte Small Business Technology Group (SBTG) ontwikkelt technologieën op zes gebieden die cruciaal zijn voor kleine bedrijven om groei te bereiken: connectiviteit, beveiliging, remote toegang, productiviteit, communicatie met klanten en klantondersteuning.

De SBTG is onderdeel van een bedrijfsbreed initiatief bestaande uit sales, marketing en een technische organisatie. Ook worden er wereldwijd specifiek voor kleine bedrijven nieuwe contactcenters ingericht die technische ondersteuning en kennis bieden. Daarnaast kunnen deze klanten hun ervaringen delen binnen de Cisco Small Business Support Community.

“Door oplossingen te ontwikkelen die specifiek gericht zijn op bedrijven met minder dan honderd werknemers, beantwoordt Cisco aan de behoefte van deze organisaties hun IT-infrastructuur eenvoudig te houden”, zegt Fred Gerritse, directeur MKB bij Cisco. “Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat er wel mogelijkheden zijn voor uitbreiding en groei. Onze partners spelen een belangrijke rol deze bedrijven daarbij te ondersteunen.”

Nieuw productportfolio

De nieuwe producten voor kleine bedrijven worden ondergebracht in het speciale Cisco Small Business of Cisco Small Business Pro portfolio. De laatste categorie producten wordt ontworpen voor klanten die uitgebreidere technologie nodig hebben. De eerste Cisco Small Business-producten zijn beschikbaar in december en gericht op videobewaking, storage en draadloze kantoorcommunicatie.

Ian Pennell, senior vice president, Small Business Technology Group: “Kleine bedrijven zijn van levensbelang in de huidige economie en markt. Het is essentieel dat zij technologiepartners hebben die ze kunnen vertrouwen en voor hen de juiste oplossingen vinden en implementeren waarmee het bedrijf kan groeien. Met een breed en schaalbaar portfolio, helpt Cisco ieder klein bedrijf vooruit.”