Collaboration- en Web 2.0-technologieën stimuleren wereldwijd het delen van innovatieve ideeën

Hotlinks
Cisco TelePresence Public Suites
Cisco Web Site
Cisco TelePresence

Amsterdam, 16 oktober 2008

Cisco komt met de eerste Cisco TelePresence-kamers voor publiek gebruik. Deze videoconferencing-ruimtes zijn beschikbaar voor iedere organisatie door er per vergadersessie voor te betalen. Bedrijven reduceren zo reiskosten en –tijd en kunnen hierdoor effectiever samenwerken. In Europa is de eerste publieke TelePresence-ruimte geopend in het Taj Hotel in Londen.

De TelePresence-ruimtes verbeteren de samenwerking tussen bedrijven en medewerkers door persoonlijke, virtuele bijeenkomsten/vergaderingen mogelijk te maken waarbij de ervaring zo levensecht is dat personen vergeten dat ze niet in dezelfde ruimte aanwezig zijn. De ruimtes zijn interessant voor bedrijven of zelfstandigen die niet over een eigen Cisco TelePresence-ruimte beschikken en zijn in te zetten voor onderhandelingstrajecten, training op afstand, werving & selectie, wereldwijde evenementen en andere situaties waarbij het cruciaal is ‘persoonlijk’ aanwezig te zijn, maar vaak praktisch onhaalbaar door tijdgebrek of lange afstanden.

Beschikbaarheid

Publieke TelePresence-ruimtes zijn in de Verenigde Staten geopend in Boston en Santa Clara. In samenwerking met Tata Communications, de eigenaar van de Taj Hotels, Indian Hotels Company Limited en de Confederation of India Industry zijn er momenteel ook TelePresence-kamers beschikbaar in de Taj-hotels in Boston en diverse Indiase steden als Bangalore, Mumbai en New Delhi. Tata is van plan voor eind 2009 honderd extra ruimtes te openen, waaronder in New York.

De publieke TelePresence-ruimtes zijn per direct te reserveren. Prijzen variëren tussen de 299 en 899 USD per uur, afhankelijk van de grootte van de kamer, die plaats kan geven aan één tot achttien personen.

TelePresence-implementaties

Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 1000 Cisco TelePresence-ruimtes in meer dan 200 organisaties. Dit komt bovenop de bijna 300 ruimtes die Cisco intern in gebruik heeft.