Collaboration- en Web 2.0-technologieën stimuleren wereldwijd het delen van innovatieve ideeën

Amsterdam, 15 oktober 2008

SAP AG (NYSE: SAP) en Cisco introduceren een applicatie die organisaties helpt een proactieve dataprivacy-strategie te implementeren binnen hun bedrijfsnetwerk. De gezamenlijke oplossing is ontworpen om bedrijven te ondersteunen bij het naleven van het beleid voor dataprivacy en risico’s te minimaliseren.

Door de SAP-applicatie voor Governance, Risk en Compliance (GRC) en Cisco’s core common netwerkdiensten te integreren in één oplossing, kunnen bedrijven realtime hun wereldwijd en lokaal beleid voor dataprivacy implementeren. De gezamenlijke applicatie betekent een uitbreiding van de SAP GRC-oplossingen, waarmee klanten meer transparantie, beheersbaarheid en flexibiliteit hebben binnen hun organisatie. Doordat bestaande applicaties en infrastructuur worden benut, verlagen bedrijven bovendien hun TCO (Total Cost of Ownership).

Dataprivacy bedrijfskritisch
Steeds meer bedrijven worden onderdeel van wereldwijde netwerken en opereren in een omgeving waar gevoelige zakelijke en persoonlijke informatie dagelijks internationaal wordt uitgewisseld. Beleid voor dataprivacy is daarom een bedrijfskritische zaak geworden. Daarnaast dwingt nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van privacy, financiën, intellectueel eigendom en identiteitsdiefstal, bedrijven om snel effectieve strategieën en technologieën voor dataprivacy te implementeren.

De applicatie van SAP en Cisco biedt klanten geïntegreerde netwerkdiensten waarmee zij er zich efficiënt van kunnen verzekeren dat data, ongeacht of het inactief of actief is of het wordt verspreid in het zakelijke netwerk, voldoet aan het beleid voor dataprivacy. Anders dan het inzetten van aparte oplossingen in verschillende applicaties, biedt de servicegeoriënteerde benadering van SAP en Cisco klanten de mogelijkheid wereldwijd en lokaal privacybeleid te ontwikkelen en dit op netwerkniveau uit te voeren. Hiermee kan beleid voor datacompliancy en -beveiliging in verschillende applicaties, systemen en geografische locaties van het netwerk centraal worden beheerd.

“Deze gezamenlijke ontwikkeling van Cisco en SAP is bijzonder en strategisch voor beide bedrijven. Zakelijke klanten profiteren al van de synergie tussen de zakelijke oplossingen van SAP en Cisco’s communicatie- en netwerkinfrastructuur”, zegt Bill Ruh, vice president Advanced Services bij Cisco. “De applicatie voor dataprivacy is de eerste van een aantal oplossingen die de intelligentie van de applicatielaag combineert met de transactionele intelligentie van de netwerklaag. Hiermee kunnen klanten van SAP en Cisco effectiever risico’s beheersen, voldoen aan de eisen voor compliance, beveiliging en hun operationele processen.”

Klik hier voor het volledige, Engelstalige persbericht.