Amsterdam, 22 september 2008

Cisco kondigt een nieuwe online serie aan, genaamd Digital Cribs. Deze serie biedt kijkers inzicht in de manier waarop beroemdheden uit de internet-, entertainmentbranche of sportindustrie omgaan met technologie in hun dagelijks leven. Naast de serie roept Cisco aankomende filmmakers op hun eigen aflevering te maken, waarin consumententechnologie op verrassende wijze wordt toegepast. De top tien winnende filmpjes, geselecteerd door Cisco en Filmaka, ontvangen ieder een geldbedrag van 7500 dollar. De bezoekers van de site kunnen ook stemmen. De top tien publiekswinnaars ontvangen ieder 5000 dollar.

De serie ‘Digital Cribs’ heeft als doel het mysterie van technologie te ontrafelen en de conversatie op te starten over hoe consumententechnologie bijdraagt aan een digitale levensstijl. Op de “Digital Cribs”-website staat ook een aantal afleveringen, die een beeld geven van de dagelijkse beslommeringen van de sterren thuis en tijdens hun werk. Tevens biedt de site de mogelijkheid te communiceren met de deelnemende ‘celebs’ voor meer achtergrondinformatie over hun bezigheden.

Daarnaast krijgen aankomende filmmakers van over de hele wereld via Cisco de mogelijkheid zelf een aflevering te maken en daarmee een geldbedrag te winnen. De winnende aflevering wordt op de ‘Digital Crib’-website vertoond. Deze filmpjes laten zien hoe mensen van diverse pluimage technologie op een nieuwe, maar vooral opvallende manier in hun dagelijks leven toepassen.

Ken Wirt, vice president, Consumer Marketing van Cisco: “Consumenten hebben vandaag de dag talloze nieuwe mogelijkheden om technologie te gebruiken in hun dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan het gemak waarmee tegenwoordig contact wordt onderhouden met familie en vrienden van over de hele wereld en het delen van digitale content wereldwijd. ‘Digital Cribs’ helpt bij de beeldvorming van wat mensen al ervaren in hun eigen leefomgeving.”

Op 9 september jl. startte Filmaka met de ontwikkeling van een aantal korte non-fictie films. Filmaka is een mondiale digitale entertainment studio en creatieve gemeenschap voor aankomende filmmakers, De eerste drie online afleveringen volgen NBA-basketbalster Shane Battier van de Houston Rockets, videoblogger Megan Asha en videomaker Lincoln Schatz. Nieuwe webafleveringen worden iedere drie maanden gedurende het hele jaar uitgebracht.