Gemeente Amsterdam met Cisco gastheer Connected Urban Development Conferentie

Amsterdam, 22 september 2008

Dinsdag 23 september vindt in Amsterdam de tweede Connected Urban Development Conferentie (CUD) plaats. Hier komen vertegenwoordigers van zeven wereldsteden samen met leiders op het gebied van milieu- en stedenproblematiek om te spreken over een slimme inrichting van steden. Het doel is om de steden ook in de toekomst leefbaar te houden en duurzamer te maken, onder meer door beter gebruik te maken van techniek..

Binnen het Connected Urban Development (CUD)-programma, ontstaan in 2006 uit Cisco’s betrokkenheid bij het Clinton Global Initiative, werken zeven steden (Amsterdam, San Francisco, Seoul, Madrid, Lissabon, Hamburg en Birmingham) samen aan het bevorderen van een duurzame en leefbare omgeving.

Opening eerste Smart Work Center

Cisco en de gemeente Amsterdam werken binnen het CUD-programma nauw samen aan oplossingen voor het fileprobleem en de veranderende werkcultuur door een innovatief gebruik van breedband. Zo wordt tijdens de bijeenkomst  het eerste Smart Work Center in Almere officieel in gebruik genomen door burgemeesters Job Cohen (Amsterdam) en Annemarie Jorritsma (Almere).

Ook worden tijdens de bijeenkomst actuele CUD-projecten besproken zoals het EcoMap-project in San Francisco, de Personal Travel Assistant in Amsterdam en het Strategic Road Pricing-project in Seoul. Het MIT Mobile Experience Lab laat daarbij zien hoe de leefomgeving van steden er in de toekomst eruit ziet. Verder is Professor Michael Braungart, auteur van Cradle to Cradle als spreker aanwezig op de conferentie.