Integratie van oplossingen verbetert performance virtuele desktops in WAN

Las Vegas/ VMworld, 17 september 2008

Cisco en VMware kondigen een samenwerking aan om gezamenlijk oplossingen te leveren voor datacenters die de schaalbaarheid en het operationele beheer van virtuele omgevingen verbeteren.

Cisco’s Nexus 1000V virtuele software switch kan voortaan optioneel worden geïntegreerd in de VMware infrastructuur. Cisco en VMware bundelen ook hun kennis van netwerken en virtualisatie voor een aantal multidisciplinaire diensten, zoals certificatietrainingen voor resellers zodat klanten optimaal ondersteund worden bij hun virtualisatiestrategie. Daarnaast werken Cisco en VMware samen voor de integratie van VMware Virtual Desktop Infrastructure (VDI) met Cisco Application Delivery Networking om de prestaties van virtuele desktops in Wide Area Networks (WAN’s) te verbeteren.

Logische netwerkinfrastructuur

De Cisco Nexus 1000V virtuele software switch vereenvoudigt zowel de fysieke als virtuele netwerkinfrastructuur om netwerkbeheerders te helpen datacentervirtualisatie te versnellen. Het brengt daarmee Cisco’s beveiligingsbeleid, automatische provisioning en diagnostische functionaliteit naar VMware-omgevingen van wel duizenden virtuele desktops en servers. In deze flexibele omgeving werkt de nieuwe Cisco Virtual Network Link (VN-Link)-technologie samen met het vNetwork Distributed Switch-raamwerk om een logische netwerkinfrastructuur te creëren die transparantie, controle en consistentie van het netwerk biedt. De gezamenlijke oplossing helpt medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het bedrijfsnetwerk efficiency te bereiken in virtuele omgevingen en real time data te verkrijgen voor het voorkomen van problemen.

“Met deze aankondiging zetten VMware en Cisco een belangrijke stap voorwaarts om klanten te laten profiteren van een compleet gevirtualiseerde datacenterarchitectuur waarmee zij eenvoudiger hun IT-diensten kunnen leveren”, zegt Brian Byun, vice president global partners & solutions bij VMware. “We zijn verheugd de Cisco Nexus 1000V en VMware Infrastructure-integratie aan te kondigen. Het vormt een belangrijk onderdeel van onze strategie samen te werken met vooraanstaande partijen zodat we klanten het geïntegreerde beheer van fysieke en virtuele server-, netwerk,- en storageinfrastructuur kunnen bieden dat vereist is binnen een volledig gevirtualiseerd datacenter.”

Over VMware

VMware (NYSE: VMW) is wereldleider in virtualisatie-oplossingen van de desktop tot het datacenter. Klanten van verschillende omvang rekenen op VMware om hun kapitaal- en operating uitgaven te verminderen, hun business continuïteit te verzekeren, de veiligheid te verhogen en rekening te houden met het milieu. VMware is één van de snelst groeiende publieke softwarebedrijven met een omzet van $1.3 miljard in 2007, meer dan 100.000 klanten en 10.000 partners. VMware heeft haar hoofdkwartier in Palo Alto en is te vinden op het web op www.vmware.com.