Amsterdam, 10 september 2008

Cisco kondigt Cisco Virtual Office aan; een veilige netwerkoplossing die de productiviteit verhoogt van medewerkers die op een locatie buiten het hoofdkantoor werken, zoals op bijkantoren en thuiswerkplekken.

Cisco Virtual Office speelt in op de groeiende behoefte van middelgrote en grote ondernemingen die steeds meer te maken krijgen met medewerkers die op allerlei locaties buiten de traditionele werkomgeving toegang nodig hebben tot bedrijfsapplicaties en diensten. Vervolgens dienen de medewerkers ook met elkaar te kunnen samenwerken vanuit deze verschillende werkplekken.

De nieuwe netwerkoplossing van Cisco combineert routing, switching, netwerkbeveiliging, draadloze technologie, spraak en video over IP, en het beheer van policies vanuit één centraal beheerde oplossing. Cisco Virtual Office faciliteert video, data, spraak en draadloze diensten in een omgeving die net zo geavanceerd en beveiligd is als de werkplek op kantoor.

Energie- en reistijdbesparing
Cisco Virtual Office komt op een gunstig moment, omdat bedrijven in toenemende mate op zoek gaan naar flexibele en kosteneffectieve werkomgevingen, in het bijzonder vanwege de stijgende brandstof- en energieprijzen.

Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland: “We krijgen steeds meer te maken met zaken waardoor medewerkers lastig naar kantoor kunnen reizen, zoals de toenemende fileproblematiek, maar bijvoorbeeld ook weeralarmen. Waren medewerkers voorheen vaak niet in staat hun werkzaamheden buiten kantoor volledig uit te voeren; nu kunnen ze van huis uit hun werkzaamheden oppakken en wordt de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd. Een ander voordeel van thuiswerken met Cisco Virtual Office is de productiviteitsstijging. Medewerkers die op afstand werken, beschikken over dezelfde communicatie- en samenwerkingstechnologieën als hun collega’s op kantoor en verliezen geen tijd met reizen. Bijkomend voordeel is dat de Cisco-oplossing kan leiden tot kostenbesparingen op gebouwen omdat er met flexibele, gedeelde werkplekken kan worden gewerkt en minder kantoorruimte nodig is.”

Eenvoudige implementatie
Een van de belangrijkste pluspunten van Cisco Virtual Office is de zogenaamde ‘zero-touch’ set-up. Dit is een geautomatiseerde, voor-geconfigureerde installatie waardoor minimale ondersteuning van de IT-afdeling nodig is. Bovendien worden eventuele implementatiefouten van werknemers zo tot een minimum beperkt.

Componenten Cisco Virtual Office
Cisco Virtual Office op de remote werkplek bestaat uit:
- De zero-touch installatie van de nieuwe Cisco 881w Series Internet Services Router (ISR) en de Cisco 7970G IP-telefoon met kleurendisplay. Op het moment dat de Cisco 881w ISR toegang tot internet heeft, wordt automatisch de voorgedefinieerde configuratie gedownload die synchroniseert met het hoofdkantoor.

Cisco Virtual Office op het hoofdkantoor bestaat uit:
- De Cisco 7200 Series router die dient als geconvergeerd platform voor beveiliging, VPN en encryptie.
- Management servers voor beheer van policies, identiteiten en configuraties. Onderdeel hiervan is de Cisco Configuration Engine voor het distribueren van images naar maximaal 10.000 Cisco Integrated Services Routers. Cisco Security Management zorgt voor het beheer van beveiligingspolicies. Daarnaast biedt Cisco Secure Access Control Server (ACS) toegangscontrole om te voldoen aan compliancy-eisen en wetgeving. Met deze gecentraliseerde architectuur is het mogelijk alle diensten van Cisco Virtual Office te beheren.

Het volledige, Engelstalige bericht is te vinden in de Cisco Newsroom:http://newsroom.cisco.com