PostPath's software voor e-mail en agenda toegevoegd aan Cisco's WebEx Collaboration Platform

Amsterdam, 29 augustus 2008

Cisco kondigt aan PostPath te willen overnemen, leverancier van innovatieve e-mail- en agendasoftware. Cisco bouwt hiermee voort op de toezegging een volledig collaboration platform te willen leveren. PostPath zal een belangrijke toevoeging zijn op de bestaande e-mail- en agendamogelijkheden van Cisco's WebEx Connect collaboration platform.

Met PostPath's software wil Cisco de e-mail- en agendafunctionaliteiten van zijn flexibele op SaaS gebaseerde collaboration platform uitbreiden en integreren met huidige functies als instant messaging, spraak, video, data, document management en web 2.0-applicaties. Door deze combinatie kunnen ondernemingen collaboration inzetten om hun bedrijfsprocessen sneller te laten verlopen, zowel intern als tussen organisaties onderling.

PostPath biedt op Linux gebaseerde e-mail-, agenda- en collaboration-oplossingen. De software is uitermate veilig en schaalbaar en makkelijk te integreren met web 2.0- architecturen. Hierdoor is het geschikt voor zowel grotere organisaties als kleine ondernemingen.

Cisco betaalt een bedrag van $215 miljoen in ruil voor alle aandelen van PostPath. De overname wordt verwacht in het eerste kwartaal van Cisco’s fiscale jaar 2009. De werknemers van PostPath maken onderdeel uit van Cisco Collaboration Software Group (CSG).

Het volledige, Engelstalige bericht is te vinden in de Cisco Newsroom:http://newsroom.cisco.com