Eerste Europese implementaties afgerond in Amsterdam en Madrid

Amsterdam, 28 augustus 2008

Terremark, leverancier van managed IT infrastructuurdiensten introduceert zijn Infinistructure utility-computing platform met Cisco’s virtualisatietechnologie in Europa. Het platform is gebaseerd op een Cisco IP-netwerkinfrastructuur en inmiddels geïmplementeerd bij vestigingen in Madrid en Amsterdam

“De uitbreiding van de succesvolle samenwerking tussen Terremark en Cisco naar Europa en het aanbieden van het Infinistructure-platform, helpt ons zowel in Amerika als Europa tegemoet te komen aan groeiende eisen van klanten”, zegt Joost Metten, CEO Terremark Europa. “De samenwerking met Cisco zorgt ervoor dat Terremark klanten een compleet portfolio managed IT infrastructuurservices kan bieden.”

Schaalbaar en flexibel

Terremark's Infinistructure platform is ontworpen om de economische en capaciteitsbeperkingen van traditionele infrastructuren op te lossen. Infinistructure's zakelijke server- en storage-infrastructuur combineert Terremark's eigen digitalOps service-management platform met virtualisatietechnologie van Cisco en andere bedrijven zodat een schaalbaar, flexibel en hoogwaardig computingplatform ontstaat. Met Infinistructure’s on demand netwerk, storage en computingarchitectuur kunnen klanten een infrastructuur inrichten op basis van hun zakelijke behoeften. De oplossing wordt volledig beheerd, levert directe netwerkverbindingen van een groot aantal operators en is aangesloten op de ESpanix en AMS-IX internet exchanges.

Terremark's Infinistructure platform integreert Cisco 7600 Series Routers, Cisco Catalyst 4900 en 3560 Series Switches en Cisco MDS multilayer SAN-switches.

“De IT-infrastructuureisen van Europese bedrijven groeien niet alleen, maar worden ook steeds diverser”, zegt Ross Fowler, vice president Service Providers European Markets bij Cisco. “Door samen te werken helpen Cisco en Terremark klanten tegemoet te komen aan deze eisen. Je ziet dat virtualisatiediensten in Europa snel populairder worden, omdat bedrijven op deze manier IT-middelen kunnen aanpassen aan hun groei en marktveranderingen, terwijl ze tegelijkertijd grote uitgaven vermijden en kunnen besparen op operationele kosten.”