146 studenten uit 40 landen volgen intensieve training

Amsterdam, 11 augustus 2008

Cisco organiseert voor het vijfde achtereenvolgende jaar zijn Cisco Sales Associates Program (CSAP). Tijdens dit programma, dat in Amsterdam, Tokyo en Raleigh (North Carolina) van start gaat, worden afgestudeerde HBO’ers en WO’ers met maximaal drie jaar werkervaring in een jaar opgeleid tot Associate Sales Representative (ASR) of Associate Systems Engineer (ASE). In Amsterdam starten dit cursusjaar 146 mensen, afkomstig uit 40 landen.

Cisco verzorgt wereldwijd op drie locaties het Sales Associates Program: in Tokyo voor studenten uit Japan; in Raleigh, North Carolina voor studenten uit de VS, Canada en Azië (met uitzondering van Japan) en in Amsterdam, voor studenten uit Europa en emerging markets (Oost Europa, Rusland, Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika). In totaal starten dit cursusjaar 146 studenten.

Desmond Jas, Programmadirecteur CSAP bij Cisco: “Met 146 studenten uit veertig landen die hier het CSAP volgen, is het Cisco kantoor in Amsterdam internationaler dan ooit. Cisco zet zich in voor het bevorderen van diversiteit op de werkplek, wat duidelijk te zien is aan de verschillende studenten die deelnemen aan het CSAP. Tijdens een intensieve trainingsperiode van een jaar kunnen deze jonge en talentvolle mensen zich snel ontwikkelen en worden zij klaargestoomd voor succesvolle carrière binnen onze onderneming.”

De studenten volgen gedurende het jaar drie keer een praktijkstage in het land van herkomst om ervaring op te doen. Ook leren zij daarbij een functie te vinden en hun mogelijke toekomstige team kennen. De ervaring leert dat het curriculum van het programma goed aansluit bij de wensen van in- en externe klanten; in het veld is sprake van zeer weinig uitval en goede prestaties.

Mannen kiezen vaker voor techniek

In Amsterdam is 30 procent van de studenten vrouw en 70 procent man, waarbij meer mannen de systems engineer-opleiding dan de sales-opleiding volgen. In Tokyo is de verdeling tussen mannen en vrouwen gelijk, en in de Verenigde Staten is 38 procent van de studenten vrouw.

Binnenkort opent de assessment-website weer waar HBO en WO’ers zich kunnen aanmelden voor het CSAP voor het jaar 2009/2010: https://www.netacad.com/web/netacad-advantage/home