Amsterdam, 24 juli 2008

Cisco kondigt aan Pure Networks te willen overnemen, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in beheersoftware en –tools voor thuisnetwerken. De software van Pure Networks zorgt ervoor dat consumenten eenvoudig een thuisnetwerk kunnen opzetten en beheren waaraan diverse apparaten en diensten gekoppeld zijn. Door de overname van de technologie en het research- en developmentteam kan Cisco zijn consumentenstrategie verder uitbouwen.

Cisco is van mening dat de industrie zich middenin een transitie bevindt van Home Networking 1.0, waarbij het vooral gaat om het verbinden van thuiscomputers en randapparatuur, naar Home Networking 2.0. Hierbij staat multimedia in huis centraal, waarbij het thuisnetwerk bestaat uit verschillende netwerkapparaten, diensten en applicaties die allemaal met elkaar in verbinding staan, waardoor een ‘connected life’ wordt gecreëerd.

Cisco betaalt rond de 120 miljoen dollar voor alle aandelen van Pure Networks. De overname wordt naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal van Cisco’s fiscale jaar 2009 afgerond. De werknemers van Pure Networks blijven werkzaam in Seattle en worden geïntegreerd in Linksys.

Het volledige, Engelstalige bericht is te vinden in de Cisco Newsroom:http://newsroom.cisco.com