Amsterdam, 17 juni 2008

Cisco stelt Patrick Rikken aan als Directeur Public Sector. Binnen zijn nieuwe functie geeft hij leiding aan een team van account managers en systems engineers die verantwoordelijk zijn voor proposities aan de overheidssector. Rikken rapporteert rechtstreeks aan Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland.

Rikken heeft zeventien jaar ervaring binnen de overheidssector. Voordat hij aantrad bij Cisco is hij tien jaar in dienst geweest bij Logica. Daar is hij de eerste vijf jaar Associate Director geweest, verantwoordelijk voor het Ministerie van Defensie. De laatste vijf jaar was hij als Director commercieel verantwoordelijk voor de publieke sector binnen Logica en was hij nauw betrokken bij diverse omvangrijke veranderingsprojecten binnen een breed scala van overheidsklanten.

Patrick Rikken: “Het businessmodel van Cisco is voor mij hét voorbeeld van de toekomst, waarbij je als organisatie heel veel belegt bij partners en zelf voornamelijk bezig bent met je core brand door aan de voorkant van de business op innovatie en waardetoevoeging te concentreren. Ik zie er naar uit binnen deze professionele organisatie de overheid te adviseren hoe Cisco-technologie kan bijdragen aan het sneller, goedkoper en beter functioneren van haar organisatie en dienstverlening.”

“De publieke sector levert een belangrijke bijdrage aan het succes van Cisco Nederland”, zegt Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland. “Ik ben ervan overtuigd dat Patrick Rikken met zijn bewezen staat van dienst ons succes in de overheidssector verder uitbouwt en daarnaast een wezenlijke bijdrage kan leveren aan ons management team.”

Patrick Rikken