Amsterdam, 10 juni 2008

Cisco introduceert een videobewakingsoplossing voor het Cisco Integrated Services Router (ISR)-platform. Door de netwerkmodules voor videobewaking te integreren in Cisco ISR, wordt fysieke beveiliging over een IP-netwerk mogelijk. Hierdoor krijgen meer dan vier miljoen Cisco ISR-klanten de mogelijkheid videobewaking te implementeren als onderdeel van hun bestaande infrastructuur en wordt bovendien de TCO verlaagd. Daarnaast worden de operationele flexibiliteit, prestaties en betrouwbaarheid verbeterd en netwerk- en fysieke beveiliging gecombineerd. De oplossing werkt ook met niet-IP videobewakingsapparatuur waardoor migratie naar IP-videobewaking mogelijk wordt gemaakt.

Klanten die de Cisco ISR-videobewakingsoplossing inzetten, krijgen verbeterd toezicht over en distributie van videobewakingsdiensten, en verbeterde flexibiliteit met betrekking tot monitoring, centraal en op afstand. Ook biedt het een nauwere koppeling tussen videobewaking en andere brancheapplicaties zoals unified communications, netwerkbeveiliging, VPN en mobiliteitsoplossingen.

De nieuwe modules voor de Cisco 2800- en 3800-Series Integrated Services Routers zijn onderdeel van de lijn Cisco Video Surveillance Media Manager-producten en omvatten:
-De Cisco Video Management and Storage System (VMSS) netwerkmodule voor lokale opslag en beheer van videobeelden. Met Cisco VMSS kunnen klanten meerdere videobronnen beheren en monitoren via één geconvergeerde interface. VMSS ondersteunt de Cisco VS IP Camera en de meeste IP-camera’s en encoders van grote derde partijen.
-Cisco IP Video Surveillance 16-Port Analog Video Gateway netwerkmodule voor encoderen van high-density, analoge video, tot 30 frames per seconde (fps) per poort en tot 4CIF videoresolutie. Ondersteunt Motion JPEG (MJPEG) en MPEG4, remote Pan Tilt Zoom (PTZ) cameratoezicht, geïntegreerde contact closure-poorten en ingebouwde bewegingsdetectie.

Het volledige, Engelstalige bericht is te vinden in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/corp_061008.html