DMS 5.0: eerste geïntegreerde platform voor digital signage, desktop video en Enterprise TV

Amsterdam, 10 juni 2008

Cisco komt met nieuwe video-oplossingen voor het Cisco Digital Media System (DMS). Dit geïntegreerde platform voor digitale media-applicaties zorgt voor geoptimaliseerde communicatie binnen bedrijven, met klanten en voor onderwijsdoeleinden. Naast een aantal verbeteringen aan de bestaande digital signage- en video voor de desktop-oplossingen, introduceert Cisco diverse nieuwe oplossingen waaronder een interactieve applicatie voor Enterprise TV en de Cisco Digital Media Player 4400G.

De adoptie van Digital Media-systemen neemt toe; sinds de introductie van Cisco DMS achttien maanden geleden, hebben meer dan zeshonderd organisaties wereldwijd Cisco DMS al ingezet om de productiviteit te verhogen, de onderlinge samenwerking te verbeteren, kosten te verlagen en de communicatie en dagelijkse bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen en te optimaliseren.

Cisco Enterprise TV

Met Cisco Enterprise TV zijn organisaties in staat video on-demand te leveren en live televisieprogramma’s uit te zenden over een IP-netwerk naar digitale displays. Gebruikers kunnen eenvoudig met een afstandsbediening door menu’s en programmagidsen scrollen. De applicatie maakt gebruik van dezelfde hardware en hetzelfde beheerplatform als Cisco Digital Signage.

Cisco Digital Media Player (DMP) 4400G

Deze hardware, gebaseerd op IP-technologie, maakt streaming video en Enterprise TV mogelijk. De DMP 4400G speelt high definition video (live en on-demand), bewegende beelden, web- en dynamische content af op digitale displays. Het apparaat biedt een opslagcapaciteit van 4GB.

Uitgebreide functionaliteit

DMS 5.0 ondersteunt nu geavanceerde streaming media content zoals Adobe Flash 9 content. Deze software maakt gebruik van dezelfde hardware en hetzelfde beheerplatform als Cisco Enterprise TV en Cisco DMS. Daarnaast levert Cisco Desktop Video gebruikers toegang tot on-demand video’s en live webcasts op de desktop. Bovendien kunnen Cisco Wide-Area Application Services (WAAS)-klanten hun bestaande WAN-optimalisatie combineren met DMS 5.0 om digitale media te leveren aan bijkantoren en winkels, zonder te investeren in nieuwe hardware.

Het volledige, Engelstalige bericht is te vinden in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com