Cisco Motion vormt innovatieve visie op zakelijke mobiliteit

Amsterdam, 28 mei 2008

Cisco introduceert een architectuur waarmee bedrijven een nieuwe manier van mobiel werken kunnen realiseren die verder gaat dan het gebruik van de standaard draadloze netwerken. De aangekondigde architectuur maakt onderdeel uit van Cisco Motion – Cisco’s innovatieve visie op zakelijke mobiliteit, met praktische oplossingen om mobiele apparatuur, toepassingen, beveiliging en netwerken in één platform te integreren en de productiviteit van medewerkers te verhogen.

Hoeksteen van de Cisco Motion-visie is de Cisco 3300 Series Mobility Services Engine (MSE). Dit op applicaties gebaseerde platform biedt een open application programming interface (API) voor de consolidatie en ondersteuning van een reeks mobiele diensten over zowel draadloze als vaste netwerken.

Cisco introduceert vier verschillende softwareoplossingen voor de Cisco MSE: Cisco Context-Aware Software, Cisco Adaptive Wireless Intrusion Prevention System (wIPS), Cisco Secure Client Manager en Cisco Mobile Intelligent Roaming. De Cisco MSE en de bijbehorende software zijn te integreren met de Cisco Unified Wireless Network-portfolio, Cisco Unified Communications Manager en Cisco-compatible-apparatuur om het bereik en de waarde van een zakelijke mobiele omgeving verder te vergroten.

Diverse applicatie- en oplossingpartners hebben hun producten geschikt gemaakt voor integratie met de Cisco MSE, waaronder Nokia en Oracle, en technologiepartners als AeroScout, Agito Networks en Airetrak. “De huidige mobiliteitsuitdagingen vallen niet langer op te lossen met traditionele draadloze LAN’s, vooral niet als het gaat om intensieve samenwerking waarbij meerdere netwerkonderdelen convergeren. Cisco’s Motion-benadering is een echte services oriented network-architectuur die een mobiliteitsnetwerk creëert als platform voor de integratie van strategieën, processen en doelstellingen”, aldus Brett Galloway, senior vice president van Cisco’s Wireless en Security Technology Group. “IT moet een maximale integratie bewerkstelligen om een consistente omgeving en een hoog prestatieniveau te kunnen bieden, ongeacht de netwerkverbinding of de locatie.”

Cisco Motion versnelt de ontwikkeling van zakelijke mobiliteit

IT-afdelingen moeten een toenemend aantal verschillende netwerken beheren en faciliteren (Wi-Fi, GSM, passieve RFID, personal wireless, sensoren, Ethernet), plus steeds meer apparaten en toepassingen. De Cisco Motion-benadering is de eerste mobiliteitsarchitectuur die deze uitdagingen adresseert door netwerkconvergentie, het beheren en beveiligen van de eindgebruikersapparatuur, het faciliteren van samenwerking en het openen van de applicatie- en ontwikkelomgeving.

Het initiële Cisco MSE software-aanbod omvat Cisco Context-Aware Software, Cisco Mobile Intelligent Roaming, Adaptive Wireless IPS en Cisco Secure Client Manager. Tegelijkertijd is ook Cisco Unified Wireless Network Software 5.1 geïntroduceerd met een betere toegangsbeschikbaarheid voor bedrijfskritische netwerken, meer schaalbaarheid, betere partitioning en beveiliging.

Beschikbaarheid

De Cisco 3350 Mobility Services Engine is vanaf juni 2008 beschikbaar. De Cisco Unified Wireless Network Software Release 5.1 is nu beschikbaar.

Het volledige, Engelstalige bericht is te vinden in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com
Meer informatie: Cisco Mobility | Cisco Wireless
Technorati Tags: Cisco, wireless, mobility, enterprise, Wi-Fi, WLAN, RFID, open API