Amsterdam, 13 mei 2008

Cisco zet een nieuwe stap in de wereld van virtuele communicatie met de introductie van twee nieuwe videoconferencing-omgevingen: een personal Cisco TelePresence-systeem voor individueel gebruik en een grote Cisco TelePresence-ruimte voor groepstrainingen en teammeetings.

Cisco TelePresence integreert geavanceerde audio, high-definition video en interactieve elementen die via een krachtig netwerk zorgen voor een uitzonderlijke vergaderervaring. Bij Cisco TelePresence is de ervaring zo levensecht dat gebruikers snel vergeten dat hun gesprekspartners niet in dezelfde ruimte zitten. De virtuele vergaderomgeving maakt deel uit van Cisco's Unified Communications-aanbod en biedt bedrijven belangrijke voordelen als snellere besluitvorming, het verkorten van verkoop- en productontwikkelingstrajecten en het verbeteren van de operationele efficiency.

Cisco TelePresence System 500

De twee toevoegingen aan het Cisco TelePresence-portfolio zijn Cisco TelePresence System 500 en Cisco TelePresence System 3200. Met de introductie van het Cisco TelePresence System 500 wordt TelePresence uitgebreid naar persoonlijke werkomgevingen. Dit kleinere TelePresence-systeem biedt net als het bestaande systeem een persoonlijke Cisco TelePresence-interactie, maar geeft organisaties bovendien de flexibiliteit om meer vertrouwelijke één-op-één meetings te ondersteunen. Daarnaast is het nu voor werknemers mogelijk om deel te nemen aan grotere groepsvergaderingen vanuit hun persoonlijke werkomgeving. Het Cisco TelePresence System 500 is ook een goedkoper alternatief voor middelgrote ondernemingen, waardoor deze ervaring kunnen opdoen met telepresence-communicatie met partners, klanten en leveranciers. Het systeem bestaat uit een 37-inch scherm, camera, microfoonuitrusting, speakers en speciaal ontworpen verlichting, dat als totaaloplossing op een bureau is te plaatsen, of te bevestigen aan een wand of standaard.

Cisco TelePresence System 3200

Het Cisco TelePresence System 3200 bouwt voort op het succes van het zespersoons Cisco TelePresence System 3000 door de capaciteit van de vergaderruimte te verdrievoudigen en de vergadertafel te vergroten met een tweede rij zitplaatsen voor grotere groepen. Dit systeem is ideaal voor hoofdkantoren of grotere regionale kantoren en biedt grote teams de mogelijkheid om te vergaderen en samen te werken met deelnemers op afstand, wanneer het team grotendeels compleet is op één fysieke locatie. Het systeem is ook ideaal voor trainingen met deelnemers of sprekers op afstand. Het Cisco TelePresence System 3200 heeft een tafelconfiguratie voor twaalf of achttien deelnemers, nieuwe cameralenzen, microfoons voor deelnemers op de achterste rij en nieuwe datacompressiesoftware waardoor data gedeeld kan worden met 30 frames per seconde (fps).

Prijzen

Cisco TelePresence System 500 kost US$ 33.900,- en Cisco TelePresence System 3200 kost US$ 340.000,-. Gebruikers van Cisco TelePresence System 3000, één van de eerder geïntroduceerde TelePresence-systemen, kunnen dit voor US$ 90.000,- upgraden naar een TelePresence System 3200.

Het volledige, Engelstalige bericht is te vinden in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com