Amsterdam, 21 april 2008

Cisco maakt bekend dat er sinds de introductie anderhalf jaar geleden, 500 TelePresence videovergadersystemen zijn verkocht. Met meer dan 100 klanten wereldwijd, is het de snelst groeiende Cisco Emerging Technology en is Cisco hiermee marktleider in de telepresence-markt. Intern gebruik en gebruik door liefdadigheidsinstellingen meegerekend, zijn er wereldwijd al meer dan 750 TelePresence-systemen geïnstalleerd.

De virtuele vergaderomgeving maakt deel uit van Cisco's Unified Communications-aanbod en biedt bedrijven belangrijke voordelen als snellere besluitvorming, het verkorten van verkoop- en productontwikkelingstrajecten en het verbeteren van de operationele efficiency. Bovendien draagt Cisco TelePresence bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot doordat werknemers on-demand kunnen communiceren met klanten, collega's en leveranciers verspreid over meerdere locaties, zonder dat ze naar hen toe hoeven reizen.

"De telepresence-markt heeft de afgelopen vier kwartalen een uitzonderlijke groei doorgemaakt", aldus Ira Weinstein, analist en partner bij Wainhouse Research. "In tegenstelling tot traditionele videoconferencing is de ervaring van telepresence zo levensecht, dat deelnemers snel vergeten dat hun gesprekspartners niet in dezelfde ruimte zitten. Met 500 verkochte systemen in achttien maanden, is Cisco TelePresence marktleider in aantallen in dit snelgroeiende marktsegment."

Meer dan 60 miljoen dollar besparing

Cisco heeft tot nu toe binnen Cisco meer dan 200 TelePresence-ruimtes ingericht in meer dan 29 landen en 95 steden. Met een gemiddeld gebruik van vijf uur per dag, per ruimte schat Cisco dat het meer dan 60 miljoen dollar heeft bespaard door productiviteitsverbeteringen. Ter vergelijking: traditionele videoconferencing-systemen worden minder dan dertig minuten per dag gebruikt.

Het volledige, Engelstalige bericht is te vinden in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com