Introductie Cisco 880 en 860-Series Routers en innovatie op gebied van draadloos netwerken, beveiliging en unified communications

Honolulu (Partner Summit 2008)/Amsterdam, 11 april 2008

Cisco kondigt oplossingen aan voor de optimalisatie van bijkantoren, waardoor hun netwerken beter af te stemmen zijn op de bedrijfsbehoefte. Door de Cisco Integrated Services Router (ISR) en Cisco Wide Area Application Services (WAAS)-platformen open te stellen voor klanten en applicatieontwikkelaars, kunnen klanten hun infrastructuur voor bijkantoren optimaliseren en tegelijk de toegang tot bedrijfsbronnen uitbreiden. Hierdoor worden channel partners eveneens nieuwe mogelijkheden geboden om specifieke oplossingen en diensten te leveren die beter zijn afgestemd op de wensen van klanten.

Cisco introduceert tevens een reeks nieuwe security-, draadloze en unified communicatieproducten en –diensten die de productiviteit van bijkantoren vergroot en efficiëntievoordelen biedt op gebied van operationele IT.

Open platform voor applicatie innovatie
Het Cisco Application eXtension Platform (AXP) bestaat uit open, op Linux-gebaseerde Cisco ISR hardware-modules voor applicatieontwikkeling en -hosting. Het biedt een nauwere integratie tussen netwerk- en bedrijfsapplicaties waardoor klanten meer efficiëntie behalen en innovatiever kunnen zijn. Er zijn meerdere applicaties tegelijk op één enkele AXP-module te ondersteunen.

Open Cisco WAAS-platform
Cisco introduceert de WAAS WAE-674 Wide Area Application Engine voor het versnellen van gecentraliseerde datacenter-applicaties en lokale applicatie-hosting. De WAE-674 biedt high-performance WAN-optimalisatie en kan worden geüpgraded met geïntegreerde virtualisatiesoftware voor ondersteuning van ‘virtuele blades’ voor zowel Microsoft Windows Server 2008 alsook toekomstige applicaties.

Verbeterde netwerkprestaties
De Cisco 880 en 860-Series ISRs zijn de eerste voorgeconfigureerde routers die Cisco Unified Wireless en IEEE 802.11n wireless LAN-technologie combineren voor kleine bijkantoren en virtuele medewerkers. Een aantal modellen van de ISR 880-reeks biedt een geïntegreerde 3G draadloze WAN-interface waarmee Cisco tegemoet komt aan de groeiende eis van klanten om draadloos WAN als primaire en back-up oplossing voor datacommunicatie te gebruiken.

Het volledige, Engelstalige bericht is hier te vinden in de Cisco Newsroom.