Honolulu (Cisco Partner Summit 2008), 9 april 2008

In lijn met zijn DataCenter 3.0-visie introduceert Cisco de Cisco Nexus 5000-reeks datacenterswitches, interoperabiliteit via een ecosysteem van applicaties en systeempartners, en een datacenter partnerstrategie voor versnelde adoptie.

De Cisco Nexus 5000-reeks versterkt het datacenter switch-portfolio en bouwt voort op Cisco’s plan om in de komende 18 maanden zwaar te investeren in nieuwe producten en mogelijkheden die klanten helpen de volgende generatie datacenters te ontwerpen. Hiermee creëert Cisco een nieuwe markt voor partners. De ontwikkeling van de Nexus 5000-reeks is gedaan in samenwerking met Nuova Systems. Cisco heeft een belang van 80% in deze start-up en kondigt tegelijk aan het resterende belang in Nuova Systems te willen kopen (zie persbericht)

De Cisco Nexus 5000-reeks is ontwikkeld voor datacenterconsolidatie waarbij investeringen worden beschermd. Klanten kunnen in eigen tempo transformeren naar één unified systeem in het datacenter. De oplossing komt tevens tegemoet aan strenge klanteisen voor operationele continuïteit, transport flexibiliteit en schaalbaarheid. Met één unified systeem kunnen IT-afdelingen hun bekabelingsinfrastructuur vereenvoudigen, het aantal vereiste adapters verminderen, kosten verlagen, en energieverbruik en Co2-uitstoot verminderen.

Het volledige, Engelstalige bericht is hier te vinden in de Cisco Newsroom.