Eén platform voor Windows-diensten en WAN-optimalisatie biedt bijkantoren betere beschikbaarheid

Amsterdam, 26 februari 2008

Microsoft en Cisco kondigen aan een gezamenlijke oplossing te bieden voor bijkantoren, die Windows Server 2008 combineert met Cisco WAN-optimalisatie. Als onderdeel van deze samenwerking integreert Cisco een virtualisatiecomponent in zijn Wide-Area Application Services (WAAS)-oplossing waardoor klanten Windows-diensten kunnen gebruiken via Windows Server 2008 binnen hun bestaande netwerkinfrastructuur. Hiertoe wordt Windows Server 2008 voorgeïnstalleerd op de gevirtualiseerde Cisco WAAS-toepassing.

De geïntegreerde oplossing helpt Cisco- en Microsoft-klanten hun IT-infrastructuur, verspreid over meerdere locaties, te consolideren. Hierdoor is het mogelijk applicaties sneller te leveren vanuit gecentraliseerde datacenters terwijl tegelijkertijd op de bijkantoren Windows Server 2008-diensten beschikbaar zijn voor maximale prestaties en beschikbaarheid van applicaties en data. De geïntegreerde oplossing helpt klanten ook bij het efficiënt inzetten van Windows Server 2008-diensten die op lokaal niveau van essentieel belang zijn. Dit is nu mogelijk via één op afstand te beheren IT-platform.

Cisco WAAS is de netwerktechnologie die organisaties in staat stelt prestaties van centraal gehoste applicaties die beschikbaar worden gesteld via een Wide Area Network (WAN), te optimaliseren en te verbeteren, waardoor gebruikers de ervaring hebben alsof ze via een Local Area Network (LAN) werken. De nieuwe Windows Server 2008-diensten in Cisco WAAS liggen in lijn met Cisco's Application Delivery Networks-oplossingen. Deze hoogwaardige technologie is ontwikkeld om het netwerk te transformeren in een zeer efficiënt platform voor het beschikbaar stellen van applicaties. Het verhoogt de beveiliging van bedrijfskritische applicaties en verbetert zowel de eindgebruikersbeleving als de IT-productiviteit.

"Voortbouwend op ons partnership werken we samen met Microsoft aan deze gezamenlijke architectuur om de prestaties en efficiency van applicaties te verhogen, of ze nu lokaal worden gehost of via het WAN worden geleverd", zegt Jayshree Ullal, senior vice president van Cisco's Data Center, Switching and Services Group. "Deze gezamenlijke inspanning bouwt voort op Cisco's Application Delivery Network-strategie om klanten te voorzien van flexibele IT-diensten."

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom.