Gelijktijdige optimalisatie bandbreedte met vijftig procent

Londen, 21 februari 2008

Inchcape Shipping Services, marktleider in maritieme diensten, schat vijfentachtig procent van zijn IT-hardware te verminderen door de inzet van Cisco-technologie, voor zijn meer dan tweehonderd havenkantoren wereldwijd. Door twee of meer servers per mobiel kantoor te vervangen door een enkele Cisco-router nemen eveneens het energieverbruik en de CO2-uitstoot van het bedrijf af.

De consolidatie vindt plaats via Cisco Wide Area Application Services (WAAS), de netwerktechnologie die organisaties in staat stelt prestaties van centraal gehoste applicaties te optimaliseren en te verbeteren door de inzet van een wide area network (WAN) dat de gebruiker ervaart als een local area network (LAN). Cisco helpt Inchcape Shipping Services bij het centraliseren van bijna al zijn bedrijfsapplicaties in een datacenter in Groot-Brittannië. Hiermee is informatie beter beschikbaar, data eenvoudiger te beheren en te beschermen, en zijn kantoren over de hele wereld verzekerd van snelle, LAN-achtige applicatieprestaties. Dit is, door optimalisatie van de bandbreedte met vijftig procent, zelfs mogelijk op locaties waar de telecommunicatiediensten beperkt zijn tot slechts 128 Kbps,.

“Een van onze strategische doelen is om onze CO2-uitstoot terug te dringen en het gebruik van Cisco WAAS verkleint de hoeveelheid apparatuur die we per locatie nodig hebben. Elke server verbruikt twee tot drie ampères aan stroom, en verdeeld over al onze locaties levert dit een grote reductie van stroomverbruik op”, aldus Bryan Phillips, informatie directeur van Inchcape Shipping Services. “Bovendien maakt Cisco WAAS informatie overal beschikbaar. Een medewerker kan op een brug of een vrachtschip in de haven van Singapore met een GPRS-laptop binnen enkele seconden gegevens uitwisselen met ons datacenter in Groot-Brittannië Bovendien kunnen klanten hun schepen online volgen.“

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom