Aberdeen, Schotland, 31 januari 2008

Het Schotse Centrum voor Telehealth (SCT), Cisco en de Nationale gezondheidsdienst in Schotland kondigen de eerste proef ter wereld aan van Cisco’s HealthPresence, een nieuw concept voor patiëntenzorg waarbij gebruik wordt gemaakt van Cisco TelePresence-technologie om zorg op afstand te verlenen.

Cisco HealthPresence combineert geavanceerde video, audio en callcenter-technologie met medische informatie, via een streng beveiligd netwerk. Hierdoor wordt een virtuele, persoonlijke ontmoeting mogelijk tussen patiënt en arts, die mogelijk kilometers van elkaar zijn verwijderd. Cisco HealthPresence is een technisch platform, uitgerust met medische diagnoseapparatuur zoals stethoscopen, otoscopen en monitoren die bloeddruk, temperatuur en hartslag kunnen meten. Hiermee kan de fysieke toestand van de patiënt worden vastgesteld. Er is een begeleider aanwezig om de medische apparatuur te bedienen en om het goed functioneren van HealthPresence te bewaken.

De proef vindt plaats in het Aberdeen Koninklijke ziekenhuis in Schotland waarbij de doeltreffendheid van Cisco HealthPresence wordt beoordeeld, alsook de tevredenheid van patiënten en verzorgers. Bij een succesvol resultaat zullen mogelijk meer proeven worden gestart in Schotland en in de rest van de wereld.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom