Amsterdam, 28 januari 2008

Cisco kondigt nieuwe oplossingen aan voor de volgende generatie datacenters in lijn met de Cisco Datacenter 3.0-visie. Belangrijke elementen hiervan zijn de nieuwe Nexus datacenter-switches en een verdere uitbreiding van het Cisco Catalyst-aanbod.

De basis voor datacentertransformatie: Cisco Nexus 7000

De Cisco Nexus 7000-reeks is het eerste switching-aanbod dat specifiek is ontwikkeld voor datacenters en dat schaalbaar is tot 15 terabits per seconde (Tbps). Daarmee voldoen de Nexus 7000-switches aan de eisen van de meest bedrijfskritische datacenters. Zij bieden de prestaties en de density die nodig zijn voor een continu functioneren van alle systemen. Ook heeft de Nexus 7000-familie de flexibiliteit om opkomende protocollen te ondersteunen die nodig zijn voor migratie naar één unified systeem in het datacenter. Hierdoor zijn geen parallelle storage- en computernetwerken nodig waardoor het aantal server-interfaces afneemt en de vereiste kabel- en switchinginfrastructuur aanzienlijk wordt verminderd. Eén unified systeem biedt klanten tevens de mogelijkheid kleinere servers in te zetten zodat er meer in dezelfde ruimte passen en de output van het datacenter wordt vergroot. In combinatie met virtualisatie zorgt deze nieuwe technologie ervoor dat klanten efficiëntere en meer duurzame datacenters kunnen bouwen. De workload per server wordt gemaximaliseerd, terwijl op stroom wordt bespaard. Voortbouwend op Cisco’s bewezen storage area network (SAN)-besturingssysteem en Cisco IOS Software, introduceert Cisco Nexus 7000 het Nexus Operating System (NX-OS) dat realtime systeem-upgrades levert met uitzonderlijke beheersbaarheid. Cisco introduceert eveneens een uitgebreide en gecentraliseerde beheeroplossing, Cisco Data Center Network Manager (DCNM).

Verbetering Catalyst 6500 Series

Om tegemoet te komen aan de nieuwe eis van 10 Gigabit Ethernet voor datacentertoegang, biedt Cisco nu een voor het datacenter geoptimaliseerde 10 Gigabit Ethernet Module. De module levert 10 Gigabit Ethernet voor maximaal 130 poorten per Catalyst 6500 Series-switch en voor maximaal 260 poorten per Catalyst 6500 Virtual Switching System. De nieuwe module verbetert de schaalbaarheid van de Catalyst 6500-architectuur waardoor stroomverbruik wordt gereduceerd met maximaal 50 procent per poort.

Cisco Catalyst 4900M Series

De Cisco Catalyst 4900M Series is ontworpen voor opname in datacenter-racks. Deze reeks is ideaal voor datacenters die veel flexibiliteit vereisen en biedt transportflexibiliteit met geoptimaliseerde buffering voor top-of-rack switching. Ook biedt het de mogelijkheid 10/100/1000- en 10 Gigabit Ethernet-poorten door elkaar te gebruiken, tot 40 10/100/1000-poorten of 24 10 Gigabit Ethernet-poorten. De Catalyst 4900M-switch is een 320 Gbps, 250 miljoen packets per seconde (mpps), 2RU-configuratie die continuïteit biedt en redundant is uitgevoerd voor stroom en koeling. De switch is een veilige investering bij migraties naar 10 Gigabit Ethernet.

Virtualisatie voor blade switches

Cisco maakt bekend dat zijn Catalyst Blade Switch vanaf nu ook beschikbaar is via Dell Computers. De nieuwe Catalyst Blade Switch is eveneens uitgerust met Virtual Blade Switch (VBS)-technologie. Hierdoor kunnen maximaal acht switches worden teruggebracht tot één logische switch, ter vereenvoudiging van de infrastructuur.

“Met onze Datacenter 3.0-visie veranderen we het datacenter in een virtuele omgeving die de manier waarop organisaties IT-strategieën adopteren radicaal verandert en die snel inspeelt op veranderende bedrijfsbehoeften”, zegt Jayshree Ullal, senior vice president Cisco’s Data Center, Switching and Services Group. “Cisco biedt klanten een eenvoudige migratie naar het nieuwe datacenter-tijdperk met zijn nieuwe, innovatieve Cisco Nexus 7000-reeks in combinatie met het 10-Gigabit Ethernet-portfolio van de Catalyst 6500 Series.”

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom