Cisco-technologie binnen één jaar terugverdiend door hoge kostenbesparing

Amsterdam, 23 januari 2008

Yokogawa Europe B.V. maakt gebruik van Cisco-technologie om de wereldwijde interne samenwerking te verbeteren, IT-kosten te verlagen en IT-bronnen te centraliseren. Het bedrijf is nu in staat sneller en efficiënter informatie uit te wisselen. Bovendien kan Yokogawa besparen op reiskosten en -tijd door het gebruik van de Cisco Wide Area Application Services (WAAS), waardoor 16 terabytes aan data centraal beschikbaar is voor regionale datacenters. Zo is het eenvoudig om vanaf iedere willekeurige locatie toegang te krijgen tot informatie. Yokogawa is gespecialiseerd in industriële automatisering en besturing, test- en meetinstrumentatie en -systemen, informatiesystemen en industriële dienstverlening.

Cisco WAAS heeft ervoor gezorgd dat de IT-bronnen van 34 Europese locaties werden geconsolideerd in vijf regionale datacenters in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Yokogawa schat dat dit bijdraagt aan een besparing van meer dan 100.000 euro op jaarbasis omdat met de komst van de Cisco-oplossing het niet langer nodig is de netwerkbandbreedte uit te breiden naar filialen. Daarnaast verwacht het bedrijf jaarlijks duizenden euro's te besparen op zakenreizen omdat medewerkers nu op een effectieve manier vanuit willekeurige locaties kunnen samenwerken. Cisco WAAS helpt bedrijven bij het centraliseren van applicaties en gegevens, maar biedt filialen wereldwijd een prestatieniveau gelijk aan die van een Local Area Network (LAN). Door de gerealiseerde kostenbesparing verwacht Yokogawa de investering binnen een jaar terug te verdienen.

Naar aanleiding van de succesvolle Cisco WAAS-implementatie in Europa, implementeert Yokogawa wereldwijd de Cisco-technologie op zijn locaties in het Verre Oosten, Midden-Oosten en Amerika.

Rob Tammeling, ICT-manager bij Yokogawa B.V.: "Ons strategisch doel is om wereldwijd te opereren. We werken voor veel projecten samen met andere regio's waarbij een snel en stabiel netwerk essentieel is voor het slagen van de projecten. We moeten honderd procent kunnen vertrouwen op onze netwerkinfrastructuur om de projecten uit te kunnen voeren en onze doelen te halen. De hoogwaardige producten van Cisco bieden ons deze stabiele netwerkomgeving."

"Yokagawa levert het bewijs dat Cisco WAAS organisaties voorziet van krachtige WAN-optimalisatie voor bijkantoren", aldus Coks Stoffer, algemeen directeur Cisco Nederland. "Cisco WAAS verbetert de prestaties van applicaties en consolideert dure servers en opslagsystemen bij filiaalbedrijven in centraal beheerde datacenters. Hierbij worden applicaties vanuit het datacenter lokaal geïnstalleerd, waarbij gebruikers op afstand genieten van hoge prestaties alsof ze op een LAN zijn aangesloten. In tegenstelling tot traditionele WAN-oplossingen biedt Cisco WAAS een aanzienlijk lagere total cost of ownership voor bijkantoren en datacenters, eenvoudige integratie door netwerktransparantie, betrouwbare spraak- en datatoepassingen en krachtige beveiliging."

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom