Amsterdam, 22 januari 2008

Avans Hogeschool, een HBO-opleidingsinstituut in Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg met 19.000 studenten, zet de Cisco Application Control Engine (ACE) in voor het reduceren van kosten en versnellen van implementatie van nieuwe e-learningsystemen en -applicaties. Met Cisco ACE maakt de hogeschool beter gebruik van zijn bestaande serverhardware, wordt het beheer van 230 servers gecentraliseerd en verloopt applicatieonderhoud sneller en efficiënter.

De virtualisatiefunctionaliteit van Cisco ACE wordt ingezet om applicaties - zoals webmail, een e-learningportal, leermanagementsysteem en afdelingsspecifieke applicaties – te delen via verschillende servers. Hierdoor wordt beheer van de applicaties vereenvoudigd en worden kosten gereduceerd.

Avans Hogeschool heeft berekend dat het met Cisco ACE, 1000 euro per server bespaart doordat er geen noodzaak meer is extra hardware aan te schaffen voor het delen van meerdere applicaties door meerdere servers. Door Cisco ACE kan de hogeschool sneller nieuwe diensten ontwikkelen en onderhoud aan applicaties uitvoeren zonder de diensten aan studenten en personeel te onderbreken. Voorheen werd het onderhoud buiten schooltijden uitgevoerd zodat er geen hinder van werd ondervonden. De Avans Hogeschool verwacht bovendien dat door Cisco ACE het aantal servers in de komende jaren met 30 procent kan worden teruggebracht. De Cisco ACEs worden ingezet in twee datacenters als onderdeel van de Cisco Data Center Network-architectuur die Avans heeft geïmplementeerd. Hierdoor kan de hogeschool vanaf iedere locatie of van afstand leer-, communicatie- en beheerapplicaties snel beschikbaar stellen aan studenten of personeel.

Hans Marcus, netwerkbeheerder bij Avans Hogeschool: “De Cisco ACE maakt het proces van ontwikkelen en beheren van diensten van de Avans Hogeschool een stuk eenvoudiger. Het stelt ons in staat effectiever om te gaan met onze servers door het virtualiseren van applicaties. Ook kunnen we bestaande applicaties hierdoor efficiënter beheren en nieuwe sneller inzetten. Door de virtualisatiemogelijkheden van Cisco ACE voor servers en applicaties zijn we ook schaalbaarder. We kunnen voldoen aan een grotere vraag naar onze diensten, zonder grote investeringen te doen in hardware.”

“Organisaties als Avans Hogeschool staan onder grote druk om de betrouwbaarheid en kwaliteit van applicaties te verbeteren en de kosten te verlagen. Zo hebben ze mogelijk verschillende afdelingen die elk hun eigen specifieke applicaties hebben die beheerd moeten worden. Ze hebben mogelijk veel verschillende producten in gebruik die zijn vereist voor onderwijs- of operationele zaken. En ze hebben te maken security- en compliance-eisen die de IT–afdeling onder grote druk zetten”, zegt Coks Stoffer, algemeen directeur Cisco Nederland. “Virtualisatie binnen Cisco ACE geeft organisaties de controle over hun applicatie-infrastructuur, zodat applicatiediensten kunnen worden beheerd, beveiligd en verbeterd.”

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom