Barcelona, Cisco Networkers, 22 januari 2008

Cisco kondigt tijdens zijn jaarlijkse netwerkcongres Cisco Networkers Europe, nieuwe producten en diensten aan. Allereerst komt Cisco met een uitbreiding op zijn Application Network Services (ANS)-portfolio. Daarnaast introduceert Cisco een certificering voor ontwerpspecialisten en kondigt het bedrijf de beschikbaarheid aan van Cisco ASA 5580 Series Adaptive Security Appliances.

Nieuwe producten en diensten voor Application Network Services

De uitbreiding van het Application Network Services (ANS)-portfolio bestaat uit de Cisco Application Control Engine (ACE) 4710 Appliance, Cisco Wide Area Application Services (WAAS) Mobile, Cisco ACE XML Gateway Release 5.2 en Cisco Advanced Services voor het leveren van applicaties. Daarnaast kondigt Cisco aan dat het de prestaties van zakelijke software over deze application delivery networks heeft gevalideerd, met ondersteuning van Microsoft, Oracle en SAP. Het nieuwe aanbod zorgt ervoor dat het netwerk een efficiënt platform wordt voor de levering van applicaties. Het versnelt en beveiligt de levering van bedrijfskritische applicaties, terwijl de productiviteit en gebruikerservaring van eindgebruikers wordt verbeterd

Aanvullend introduceert Cisco het Cisco Data Center Assurance Program for Applications (DCAP for Applications) dat de levering test en valideert van zakelijke software over Cisco’s application delivery netwerkinfrastructuur.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom

Nieuw certificeringsprogramma

Vanwege een grote vraag naar strategische samenwerking op het gebied van netwerkarchitecturen, komt Cisco met de Cisco CCDE-certificering voor ontwerpspecialisten. Net zoals de CCIE-certificering, biedt CCDE een oplossingsgebaseerde, educatieve aanpak voor het groeiende aantal netwerkexperts met diepgaande kennis van infrastructuurontwerpen. Dit stelt hen in staat de netwerkeisen van bedrijven vast te stellen en deze eisen te vertalen in een effectief netwerkontwerp.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom

Verbetering firewall- en VPN-prestaties

Om tegemoet te komen aan een steeds grotere vraag naar hoge prestaties van schaalbare netwerkbeveiligingsproducten, kondigt Cisco de beschikbaarheid aan van Cisco ASA 5580 Series Adaptive Security Appliances. De Cisco ASA 5580 is een ultrasnel beveiligingsplatform, dat inzetbaar is als zeer schaalbare firewall met een doorvoer tot 20 gigabits per seconde (Gbps), en ook als remote access-punt voor 10.000 gebruikers voor Secure Sockets Layer- (SSL) en IP Security-gebaseerde VPN's.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom

Interactieve Videocast rondom Enterprise- en Datacenter-beveiliging

Netwerkbeveiligingsspecialisten van Cisco en Del Monte Foods discussiëren in een webcast over hoe grote bedrijven hun media-intensieve applicaties kunnen beschermen en tegelijkertijd intensieve samenwerking kunnen bevorderen. En daarnaast over hoe bedrijven IP-verkeer en het gebruik van nieuwe apparaten als USB-sticks en iPods beheersbaar kunnen houden en de toegang kunnen controleren van gebruikers tot het netwerk.