‘Empowered Branch’-aanpak verhoogt efficiency lokale vestigingen

Amsterdam, 26 september 2007

Cisco introduceert een reeks nieuwe producten en diensten gericht op meer efficiency en productiviteit voor lokale vestigingen van grotere organisaties (branches). Binnen het raamwerk van de Empowered Branch kunnen klanten de architectuur van hun lokale vestigingen standaardiseren op een consistente, op elkaar afgestemde reeks toepassingen - beveiliging, unified communications, application acceleration, draadloze diensten – en tegelijkertijd de performance van een vestiging verhogen, tegen lagere kosten.

Met Cisco Empowered Branch zijn veel van de voordelen die Cisco al veel langer biedt aan datacenters en corporate hoofdkantoren, nu ook beschikbaar voor de kleinere lokale vestigingen. Dit is van groot belang voor organisaties met een nationaal of internationaal werkveld, maar met lokale klantcontacten, zoals banken en de detailhandel.

Recente studies laten zien dat lokale vestigingen tussen de 30 procent en 70 procent van de IT-middelen verbruiken en tien keer zo snel mensen aannemen dan op het hoofdkantoor. De werknemers van deze vestigingen zijn degenen die de productie draaien en daarom is het essentieel dat zij minimaal over dezelfde applicaties en systemen kunnen beschikken als het hoofdkantoor.

Tot de aangekondigde nieuwe producten horen onder meer:

Cisco 1861 Integrated Services Router (ISR)

Een complete unified communications-oplossing en een sterk beveiligd routing-platform waarmee altijd en overal toegang tot centrale data mogelijk is. Van de ISR zijn nu wereldwijd 3 miljoen exemplaren verkocht.

Cisco Catalyst 2960 Series Switches met LAN Lite Cisco IOS Software

Verlaagt de totale kosten van een netwerk door een vereenvoudigde migratie van niet-intelligente hubs en onbeheerde switches naar geheel schaalbare managed switches met een basisniveau van beveiliging, quality of service (QoS), en beschikbaarheid. Van de Catalyst 2960 series zijn nu wereldwijd 1 miljoen exemplaren verkocht.

Cisco Unified Messaging Gateway

Uitgebreidere netwerkfunctionaliteit en directory services voor maximale voicemail-functionaliteit, tegen lage kosten.

Cisco Intrusion Prevention System Advanced Integration Module (IPS AIM)

Deze module biedt schaalbare beveiliging gericht op het voorkomen van kwetsbaarheden, zodat lokale vestigingen hun bedrijfskritische zakelijke processen beter kunnen beschermen tegen aanvallen en onderbrekingen, privacy kunnen waarborgen en beter kunnen voldoen aan wetten en regels. IPS AIM identificeert, classificeert en stopt schadelijk verkeer.

Cisco IOS Performance Routing (PfR) en de High-End Cisco Wide Area Application Services (WAAS) Network Module

Deze combinatie versnelt de performance voor bedrijfskritische toepassingen en minimaliseert het verbruik van WAN bandbreedte. Het netwerk kan nu op een intelligente manier de vereiste hoge performance voor zwaardere applicaties leveren.

Wireless LAN Controller ondersteunt IEEE 802.11n

Hiermee wordt de doorvoersnelheid verhoogd en neemt de betrouwbaarheid van het netwerk toe. Tegelijkertijd neemt de voorspelbaarheid van het netwerk toe en ligt er een eenvoudig migratiepad naar toekomstige technologieën en diensten.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom