MDG Monitor houdt voortgang bij van ontwikkelingsdoelstellingen

Verenigde Naties, 1 november 2007

De Verenigde Naties, Google en Cisco introduceren een website die de afname van mondiale armoede bijhoudt. Dit in het kader van een wereldwijde campagne, bekendstaand als de Millennium Development Goals (MDG’s) met als doelstelling de armoede in 2015 te hebben teruggebracht.

De website, MDG Monitor, is gelanceerd door VN Secretaris-generaal Ban Ki-moon: "Het bereiken van de Millennium Development doelstellingen is werkelijk een mondiale taak, waarbij regeringen, internationale organisaties, bedrijven en de maatschappij samen moeten werken. Ik dank Google en Cisco voor hun hulp bij het ontwikkelen van de MDG Monitor, een voorbeeld van het soort innovatief partnerschap dat we nodig hebben.”

De MDG Monitor houdt de voortgang bij van een aantal ontwikkelingsspeerpunten zoals gezondheidzorg, onderwijs en gelijkheid in bijna alle landen van de wereld. Door deze categorieën met de laatst bekende gegevens beschikbaar te stellen, streeft MDG Monitor ernaar om de focus van de mondiale gemeenschap scherp op de Millennium Goals gericht te houden.

De bezoeker kan met behulp van Google Earth in drie dimensies de voortgang zien van het werk dat wordt gedaan in het kader van de MDG’s. Cisco zet zakelijke en technologische kennis in voor het oplossen van sociale misstanden en levert zowel consultancy als technische en financiële ondersteuning aan het project.