Amsterdam, 13 november 2007

Ter verbetering van de flexibiliteit en efficiëntie van zakelijke IT-beveiliging introduceert Cisco de nieuwe Network Admission Control (NAC) Guest Server. De Secure Guest-service wordt toegevoegd aan verschillende, bestaande Cisco NAC-diensten met functiegebaseerde toegang en profilering van apparaten. De nieuwe Secure Guest-service vereenvoudigt het beheer van netwerktoegang voor bezoekers. Hierdoor wordt extra belasting van de IT-afdeling, die normaliter samenhangt met de ondersteuning van bezoekers, vermeden.

De nieuwe Cisco NAC Guest Server met Secure Guest is geschikt voor bedrijven van elk formaat en is ideaal voor organisaties die regelmatig bezoekers ontvangen zoals klanten, toeleveranciers of partners. De nieuwste toevoeging aan Cisco’s NAC-oplossing biedt bedrijven de mogelijkheid hun bezittingen, werknemers en informatie te beschermen tegen mogelijke risico´s die bezoekers en hun apparatuur met zich meebrengen. Tegelijkertijd kan aan bezoekers veilige en flexibele toegang tot het netwerk worden geboden. De Cisco NAC Guest Server, al dan niet in combinatie met de Cisco NAC Appliance of Cisco Wireless LAN Controller, maakt het mogelijk dat geautoriseerde medewerkers op eenvoudige en veilige wijze gastaccounts kunnen aanmaken en toegang kunnen verlenen tot het netwerk. Hierdoor wordt de werkdruk van de IT-afdeling aanzienlijk verlicht.

Naast het eenvoudig verlenen van toegang aan bezoekers, documenteert de Cisco NAC Guest Server ook het gehele proces. Zo ontstaat een gedetailleerde geschiedenis over bezoekers die toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk. De server slaat deze informatie op en kan rapporten leveren, voor bijvoorbeeld audits, om het beveiligingsbeheer verder te verbeteren. Omdat de server samenwerkt met de Cisco NAC Appliance en Cisco Wireless LANs, kan de bezoekerstoegang eenvoudig worden geïntegreerd in de bredere IT-netwerk beveiligingsinfrastructuur.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom