Amsterdam, 4 december 2007

Om tegemoet te komen aan de toenemende security-eisen en diversiteit van het netwerkverkeer, heeft Cisco zijn portfolio van intrusion prevention-systemen (IPS) uitgebreid met de snelste IPS sensor van dit moment: de IPS 4270.

De high-performance toepassing is ontworpen voor omgevingen die bandbreedte-intensieve applicaties of zeer veel transacties moeten verwerken. Nu netwerkverkeer steeds diverser en complexer wordt, is krachtigere en uitgebreidere intrusion prevention nodig. De IPS 4270 komt tegemoet aan deze prestatie-eisen door een hogere doorvoer waarbij geen afbreuk wordt gedaan aan de nauwkeurigheid van de inspectie van het netwerkverkeer. De IPS 4270 biedt 4Gbps prestaties voor omgevingen met  media intensieve applicaties zoals webgebaseerde content en video. Voor netwerken die veel transacties moeten verwerken, zoals e-commerce-, point-of-sale-, instant messaging- en Voice-over-IP-omgevingen, biedt de nieuwe toepassing tot 2 Gbps doorvoer en ondersteuning van 20.000 transacties per seconde.

Marc Samsom, Product Sales Specialist Security van Cisco Nederland: ”De IPS 4270 maakt ons IPS-portfolio nog completer. Cisco biedt klanten volledige IPS-functionaliteit voor alle mogelijke plaatsen in het netwerk. Of dat nu voor bijkantoren is in de vorm van IPS in een Integrated Services Router, of voor datacenters met de IPS 4270-appliance. Samen met onze partners vullen we het aanbod daarnaast aan met een complete set diensten voor IPS.”

Alle Cisco IPS-apparaten bieden bescherming voor mogelijke zwakke plekken in de beveiliging en mogelijke aanvallen van buiten. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid snel en accuraat te reageren op bedreigingen en kan beleid worden toegepast om aanvallen op het bedrijfsnetwerk te voorkomen. De IPS 4270 beschermt die plaatsen en omgevingen waar het meeste netwerkverkeer plaatsvindt.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom