VFrame Data Center virtualiseert datacenter voor betere ondersteuning applicaties

Amsterdam, 24 juli 2007

Cisco presenteert een breed pakket innovatieve datacenterproducten en -oplossingen waarmee klanten hun huidige datacenteromgeving beter kunnen managen, business-continuïteit verbeteren, kosteneffectievere storage area networks opzetten en databeveiliging verder verbeteren. Onder de naam ‘Data Center 3.0’ introduceert Cisco een nieuwe datacentervisie gericht op het real-time en dynamisch beheren van infrastructuurdiensten vanuit gedeelde ‘pools’ van gevirtualiseerde servers, storage- en netwerkfaciliteiten, waarbij tegelijkertijd applicatieprestaties, service levels en informatie-uitwisseling worden geoptimaliseerd.

VFrame DC

Cisco VFrame Data Center (VFrame DC) is een beheerplatform dat netwerkintelligentie toepast om diverse infrastructuuronderdelen in de vorm van gevirtualiseerde diensten beschikbaar te maken. Het platform omvat zowel virtuele als fysieke servers, laag-4 tot laag-7 diensten en storage-apparatuur. VFrame DC is een antwoord op de groeiende vraag naar datacenter-infrastructuren als een set gevirtualiseerde diensten en voorziet in de gecoördineerde levering en het hergebruik van virtuele en fysieke computer-, opslag- en netwerkbronnen, in ‘on-demand’ pools. Dit verkort de tijd die nodig is om applicaties beschikbaar te maken, verhoogt het gebruiksniveau van de beschikbare systemen en biedt organisaties meer flexibiliteit.

“Cisco’s succes is gebaseerd op het luisteren naar klanten en partners en op het goed doorgronden van marktveranderingen”, zegt John Chambers, CEO van Cisco. “Omdat het netwerk zo’n sleutelrol speelt binnen het datacenter investeren we nu in innovaties waarvan wij geloven dat ze onze klanten helpen bij het transformeren van hun datacenters. Zodanig dat ze hun efficiency en productiviteit verder kunnen verhogen.”

VFrame DC is een zeer efficiënt besturingsplatform voor de ‘provisioning’, het aanleveren van diensten, met behulp van slechts een controller en een back-up controller. De real-time provisioning engine beschikt over een gedetailleerd overzicht van de beschikbare computers, storagesystemen en netwerkresources. Dit overzicht stelt VFrame DC in staat diensten te leveren in de vorm van gevirtualiseerde services, met behulp van grafische ontwerptemplates. Deze design templates vormen één van de vier modulaire VFrame DC componenten: design, discovery, deploy en operations. Deze componenten zijn geïntegreerd met een beveiligingsinterface die gecontroleerde toegang mogelijk maakt vanuit meerdere organisaties.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom.