Amsterdam, 6 december 2007

Cisco kondigt aan dat de video-vergaderoplossing TelePresence nu ook geschikt is voor ‘intercompany’-gebruik. Tot nu toe was het alleen mogelijk om binnen het netwerk van hetzelfde bedrijf via TelePresence te vergaderen. De functionaliteit is succesvol toegepast in samenwerking met BT, via een veilige verbinding met het BT Global Services-netwerk.

Cisco TelePresence is een jaar geleden geïntroduceerd en creëert de ervaring van een live, face-to-face vergadering, terwijl de gespreksdeelnemers zich op verschillende locaties bevinden. Cisco TelePresence verandert de ervaring van video-vergaderen doordat de communicatie zo levensecht is, dat de deelnemers al snel vergeten dat hun gesprekspartners niet in dezelfde ruimte zitten.

Met de nieuwe technologische ‘intercompany’-functionaliteit van Cisco TelePresence beschikken bedrijven over de flexibiliteit om op een veilige manier en met één druk op de knop, te video-vergaderen met klanten, partners en leveranciers.

Cisco heeft nauw samengewerkt met vooraanstaande service providers, zoals BT, om de nieuwe architectuur te ontwikkelen. Cisco TelePresence integreert audio, ultra high-definition video en interactieve tools voor samenwerking, waarbij het onderliggende IP-netwerk het platform is voor de levensechte video-ervaring. BT's bestaande Unified Communications Video Collaboration-oplossing is gebaseerd op Cisco TelePresence.

Cisco TelePresence levert bedrijven betere en hechtere relaties met klanten, partners en leveranciers op. Bovendien biedt het de mogelijkheid tot persoonlijke discussies en onderhandelingen en een verbeterde klantenservice, terwijl tegelijkertijd meer rekening wordt gehouden met het milieu, doordat reizen voor vergaderingen overbodig is geworden.

Naast de 'intercompany'-functionaliteit, is Cisco TelePresence nu ook geschikt om te koppelen aan andere op standaarden gebaseerde videoconferencing-oplossingen.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom