Amsterdam gaat van start met 141 studenten uit 45 landen

Amsterdam, 24 september 2007

Cisco start voor het vierde achtereenvolgende jaar met zijn Cisco Sales Associates Program (CSAP). Dit programma is bestemd voor afgestudeerde HBO’ers en WO’ers met maximaal twee jaar werkervaring en leidt hen in twaalf maanden op tot ‘Associate Sales Representative’, oftewel sales (ASR) of systems engineer (ASE). Doel van het programma is de studenten klaar te stomen voor een baan binnen Cisco. In Amsterdam starten dit cursusjaar 141 mensen, afkomstig uit 45 landen.

Wereldwijd zijn er drie locaties waar het Sales Associates Program wordt verzorgd: in Tokyo voor studenten uit Japan; in Raleigh, North Carolina voor studenten uit de VS, Canada en Azië (m.u.v. Japan) en in Amsterdam, voor studenten uit Europa en Emerging markets (Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika). In totaal starten dit cursusjaar 390 studenten en zijn er ruim 1.000 studenten die het programma hebben doorlopen en actief zijn in de verkooporganisatie. 

Desmond Jas, CSAP programmadirecteur bij Cisco: "Cisco biedt met het CSAP een uniek programma voor jonge en talentvolle mensen. Niet alleen de aanpak en het uitdagende curriculum zijn aantrekkelijk, maar zeer zeker ook het internationale karakter van het programma. Cisco is niet alleen een mooi bedrijf om voor te werken; met dit programma biedt het ook mogelijkheden voor een nieuwe generatie. Bovendien draagt Cisco zo bij aan de reductie van het tekort aan netwerkspecialisten.”

Verdeling man-vrouw

In Amsterdam is 27 procent van de studenten vrouw en 73 procent man, waarbij meer vrouwen de sales-opleiding volgen dan de systems engineer-opleiding. In Tokyo is de verdeling evenredig, en in de Verenigde Staten is 42 procent van de studenten vrouw.

Per jaar is er drie keer een praktijkstage in het land van herkomst om ervaring op te doen en het mogelijke toekomstige team te leren kennen en een functie te vinden. Vanaf het eerste kwartaal van het programma in 2008 wordt gestart met het zoeken van afdelingen die in het volgende fiscale jaar graag versterking krijgen van een afgestudeerde Associate.

Binnenkort opent de assessment-website weer waar HBO en WO’ers zich kunnen aanmelden voor het CSAP voor het jaar 2008/2009