Partner Talent Program leidt jaarlijks honderd IT-ers versneld op tot Cisco-specialist

Amsterdam, 10 oktober 2007

Randstad IT Services, IT-opleider Fast Lane en netwerkspecialist Cisco introduceren het Partner Talent Program, een programma voor het werven en opleiden van netwerkspecialisten voor Cisco Business Partners. De drie partijen springen hiermee in op het dichten van het dringende tekort aan netwerkspecialisten. De samenwerking zorgt ervoor dat meer dan honderd IT-ers versneld worden klaargestoomd om als gecertificeerd Cisco-specialist aan de slag te gaan.

Binnen de samenwerking verzorgt Randstad IT Services de werving en selectie en begeleiding van de kandidaten, die vervolgens door Fast Lane worden opgeleid. Cisco stelt al zijn kennis op het gebied van netwerkoplossingen beschikbaar via het opleidingsprogramma dat de kandidaten volgen.

Half november moeten de eerste studenten beginnen met de opleiding. De kandidaten komen na zes maanden intensieve opleiding in het bezit van Cisco Certified Voice Professional (CCVP-) en Cisco Certified Security Professional (CCSP-) certificaten. De studie biedt de cursisten de zekerheid om met een certificaat op zak een vast contract te bemachtigen. Verwacht wordt dat er binnen een jaar meer dan honderd IT’ers tot specialist zijn opgeleid, dankzij de samenwerking van de drie bedrijven.

André Brugman, Systems Engineer Manager Channels bij Cisco: "Uit onderzoek van IDC blijkt dat Europa momenteel kampt met een tekort van 160.000 netwerkspecialisten, groeiend tot een half miljoen in 2008. Maar ook uit de markt krijgen wij signalen dat het moeilijk is snel aan goede mensen te komen. Cisco werkt al jaren om het tekort aan netwerkspecialisten tegen te gaan via de Cisco Networking Academy Program, dat momenteel bij zo'n 110 Nederlandse onderwijsinstellingen draait. Hier worden jaarlijks al zo'n 900 studenten opgeleid tot gecertificeerde netwerkbeheerder. Om het groeiende tekort aan netwerkspecialisten nog verder tegen te gaan, zijn we dit initiatief met Randstad en Fast Lane gestart."

Kees-Jan Kuijer, Regio Manager bij Randstad IT Services: “Randstad is van mensen en werk. Dit is een mooi voorbeeld van ons antwoord op de toenemende schaarste die wij op diverse gebieden zien in de markt van goed opgeleide IT-medewerkers. Door krachten te bundelen zijn wij in staat om specialisten te leveren middels een intensief groeitraject; wij bieden goede kandidaten dan ook een unieke kans op een vliegende start bij goede werkgevers.”

Herman Goedman, directeur van Fast Lane Benelux: “Al geruime tijd bieden wij met Cisco opleidingsprogramma’s aan, die inspelen op het enorme tekort op de IT-arbeidsmarkt. Door deze nieuwe samenwerking met Randstad ontstaat de mogelijkheid een constant aanbod van goed opgeleide IT-professionals aan de Cisco Business Partners te bieden. Hierdoor komen nieuwe medewerkers gedoceerd in dienst, waardoor de begeleiding van de werkgever veel effectiever wordt”.