Honderd klanten in het eerste jaar

Amsterdam, 10 december 2007

Op de eerste verjaardag van video-vergaderoplossing Cisco TelePresence, maakt Cisco bekend dat het zijn honderdste klant heeft opgetekend. Deze honderd klanten installeren Cisco TelePresence-units in meer dan veertig landen. De oplossing wordt snel geadopteerd, doordat het bedrijven in staat stelt sneller beslissingen te nemen, producten eerder op de markt te brengen en schaarse middelen beter in te zetten.

Procter & Gamble introduceert een netwerk van meer dan veertig ‘Video Collaboration Studios’ met de drie-scherms versie van het Cisco TelePresence System, de CTS 3000. “Nu bijna eenderde van ons netwerk al is geïnstalleerd en de eerste positieve reacties binnen zijn, zijn we ervan overtuigd dat dit nieuwe netwerk onze traditionele werk- en reisgewoonten drastisch zal veranderen”, zegt Laurie L. Heltsley, director strategic projects bij Procter & Gamble. “Het geeft ons de mogelijkheid ergens daadwerkelijk aanwezig te zijn, zonder daarvoor te hoeven reizen.”

Cisco kondigde eerder aan dat de video-vergaderoplossing TelePresence nu ook geschikt is voor ‘intercompany’ gebruik. Voorheen was het alleen mogelijk om binnen het netwerk van hetzelfde bedrijf via TelePresence te vergaderen.

“Cisco TelePresence is de snelst groeiende nieuwe productcategorie in de geschiedenis van Cisco”, zegt Charles Stucki, vice president en general manager van de Cisco TelePresence Systems business unit. “Er is vraag naar vanuit alle regio’s in de wereld en vanuit alle verticale markten. Bedrijven zijn op zoek naar extra concurrentievoordeel in deze tijd van globalisering.”

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom.