High Performance Computing versnelt projecten en verlaagt onderzoekskosten

Amsterdam, 26 juni 2007

Cineca, het grootste rekencentrum van Italië waarvan Italiaanse universiteiten en onderzoekscentra gebruikmaken, heeft onlangs gekozen voor de high performance computing (HPC)-technologieën van Cisco en IBM. Deze technologieën helpen onderzoekers bij het versneld uitvoeren van projecten, het nemen van betere investeringsbeslissingen en het terugbrengen van R&D-kosten.

Het voorspellen van een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius vereist veel rekenkracht en zou zonder deze technologieën niet mogelijk zijn geweest. Een andere toepassing is de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, die dankzij de rekenkracht sneller tot stand kan komen. Cineca verwacht bovendien de return on investment met de helft terug te brengen, van drie jaar naar achttien maanden.

Cineca heeft Cisco's HPC Infiniband- en Ethernet-netwerken ingezet voor het HPC-cluster, dat onderdeel is van een IBM System Cluster 1350-oplossing, die uit meer dan 1200 BladeCenter-servers bestaat. De infrastructuur levert een bandbreedte van 10-gigabit met ondersteuning voor een halve petabyte aan gegevens. Klanten, waaronder 65 Italiaanse universiteiten, vooraanstaande onderzoekscentra en overheidsinstellingen, zijn hiermee in staat kosten en tijd te besparen die nodig zijn voor wetenschappelijk, medisch en geografisch onderzoek.

Het volledige, Engelse persbericht vindt u in de Cisco Newsroom