Amsterdam, 28 juni 2007

Cisco heeft zijn duizendste klant opgetekend in de snel ontwikkelende Wide Area Netwok (WAN)-optimalisatie markt. Sinds de introductie van Cisco's Wide Area Applications Services (WAAS)-oplossing in september 2006 is het product in gebruik genomen in uiteenlopende sectoren. Cisco WAAS helpt klanten IT-uitdagingen op te lossen zoals de applicatieprestaties in bijkantoren, remote back-ups en serverconsolidatie.

Cisco WAAS is een oplossing die de prestatie optimaliseert van elke TCP-gebaseerde applicatie binnen een WAN-omgeving. Dit stelt IT-organisaties in staat kostbare, gedistribueerde servers en storage te consolideren tot centraal beheerde datacenters en nieuwe applicaties centraal te installeren, waarbij gebruikers op afstand de prestaties van een LAN-applicatie krijgen.

"WAN-optimalisatie is niet langer een luxe, maar een vereiste. IT-beslissers zoeken voor hun bijkantoren steeds meer naar de integratie van WAN-optimalisatie en applicatieversnellers in één enkel apparaat", zegt Robin Gareiss, executive vice president en senior founding partner van Nemertes Research. "Inmiddels gebruikt 17% van de bedrijven deze all-in-one devices en maakt 55% gebruik van WAN-optimalisatie. In de toekomst wil men apparatuur die switching/routing, beveiliging, VoIP, optimalisatie én Wide Area File Services (WAFS) biedt. Leveranciers die deze functionaliteit los of als geïntegreerde oplossing kunnen bieden, komen op de shortlist van de grote bedrijven te staan."

Cisco WAAS wordt inmiddels ingezet in verschillende bedrijfstakken waaronder de financiële dienstverlening, gezondheidszorg en industrie. Zo werd Cisco WAAS onder meer ingezet bij Banner Health, Fulton Financial Corp, Bissell Homecare en Nanometrics. Cisco is de enige leverancier die de oplossing in verschillende vormen aanbiedt, inclusief stand-alone apparaten en modules die geïntegreerd kunnen worden in de Cisco Integrated Services Router (ISR)-serie.

Het volledige, Engelse persbericht vindt u in de Cisco Newsroom