Cisco's Self-Defending Network uitgebreid met content-filtering

Amsterdam, 25 juni 2007

Cisco heeft de overname afgerond van IronPort, een niet-beursgenoteerde ontwikkelaar van beveiligingsoplossingen. De producten van IronPort beschermen zowel kleine bedrijven als grote multinationals tegen de gevaren van spam, spyware, phishing en andere internetdreigingen.

Met de overname die op 4 januari 2007 werd aangekondigd, is een bedrag van 830 miljoen dollar in cash en aandelen gemoeid. Voor Cisco is de overname een belangrijke stap voorwaarts in de uitbreiding van zijn Self-Defending Network-strategie. Hierbij worden de netwerkbeveilingsoplossingen van Cisco gecombineerd met de content-beveiligingsproducten van IronPort, gericht op het filteren van e-mail-, web- en instant messaging-verkeer, zodat een geïntegreerde en zelfaanpassende beveiligingsoplossing ontstaat.

"De overname van IronPort onderstreept de convergentie die plaatsvindt tussen veilig content management en threat management, wat nodig is om de complexiteit van deze dreigingen aan te pakken", zegt Brian Burke, research manager bij IDC's Security Products service. "IT-afdelingen focussen zich niet langer op één type beveiliging, zoals antivirus, maar richten zich op beveiligingsoplossingen die meerdere bedreigingen aanpakken, zowel op desktops als binnen het hele netwerk."

Het volledige, Engelse persbericht vindt u in de Cisco Newsroom