Amsterdam, 25 mei 2007

Cisco en RSA, de security-divisie van EMC, breiden hun samenwerking uit. De bedrijven ontwikkelen gezamenlijk een technologie die het voor klanten eenvoudiger maakt vertrouwelijke gegevens als medische dossiers en creditcard-gegevens goed te beveiligen. Zo wordt het mogelijk opgeslagen gegevens op allerlei mediadragers te versleutelen en bijbehorende encryptiesleutels binnen het Storage Area Network (SAN) te beheren, waardoor de beveiliging wordt geoptimaliseerd en beter te beheren is.

De gecombineerde technologie zal bestaan uit Cisco Storage Media Encryption (SME), dat zorgt voor versleuteling van opgeslagen gegevens, en RSA Key Manager, een centrale beheertool voor encryptiesleutels. Door de combinatie profiteren gezamenlijke klanten van een kwalitatief hoogwaardige, schaalbare encryptie-oplossing, die zowel de versleutelde media als de bijbehorende sleutels beheert.

Klanten voldoen hiermee aan wet- en regelgeving op het gebied van privacy en beveiliging. Ze kunnen namelijk in het geval van diefstal of verlies van media aantonen dat de vertrouwelijke klantgegevens beveiligd zijn en niet kunnen worden misbruikt. De technologie ondersteunt ook een open Application Programming Interface (API) voor sleutelbeheer, zodat bedrijven de encryptietechnologie kunnen kiezen die het beste aansluit bij hun behoefte.

Het volledige, Engelse persbericht vindt u in de Cisco Newsroom