Amsterdam, 24 mei 2007

Casema breidt zijn digitale, interactieve videodiensten uit in Nederland. Hiervoor kiest Casema voor een set-top box van Scientific Atlanta, onderdeel van Cisco. De inzet van deze nieuwe Explorer 8455DVB high definition televisie (HDTV) persoonlijke videorecorder (PVR) set-top box is de laatste fase in een uitgebreid project van de twee bedrijven, waarbij gebruik wordt gemaakt van Scientific Atlanta's digitale ontvangers en bijbehorende bedieningssystemen, in combinatie met Cisco 7600-serie routers voor transport van het interactieve verkeer over het netwerk. Samen met diensten van system integrators zorgen deze technologieën voor een end-to-end video on demand en interactief digitaal videoplatform voor Casema.

De set-top box van Scientific Atlanta is de eerste MPEG-4/H.264 set-top voor de Europese kabelmarkt. Zijn flexibele architectuur is eenvoudig aan te passen waardoor deze geschikt is voor verschillende toegangssystemen voor verdere inzet in Europa. Verschillende andere, Europese kabelbedrijven overwegen inmiddels ook deze set-top. De nieuwe set-tops en het overeengekomen end-to-end netwerk worden ingezet voor Casema-klanten in Den Haag, Amersfoort, Utrecht, Amstelveen en Breda. Systeemintegratie wordt geleverd door SciCare EMEA Professional Services, Scientific Atlanta's integratie-, advies- en supportdienst.

"We hebben een strakke planning voor de uitrol van onze uigebreide videodiensten aan meer dan één miljoen televisieabonnees. We zien onze persoonlijke videorecorder en ons HD-initiatief als key business die onze positie in de markt moet versterken", zegt Casema-woordvoerder Gradus Vos. "Scientific Atlanta is gekozen vanwege hun uitgebreide ervaring bij vergelijkbare complexe projecten en vanwege hun innovatieve set-top boxen."

Het volledige, Engelse persbericht vindt u in de Cisco Newsroom