Amsterdam, 24 april 2007

Cisco gaat wereldwijd samenwerken met SAP om organisaties te voorzien van intelligente IT-oplossingen die de samenwerking tussen werknemers, afdelingen en bedrijven stimuleren. SAP implementeert daarnaast ook zelf de Cisco TelePresence-vergaderoplossing om de interne samenwerking binnen de eigen organisatie te verbeteren.

Het doel van de samenwerking is het integreren van toepassingen als Cisco TelePresence en Cisco Digital Signage met SAP’s bedrijfsapplicaties, om de interne samenwerking en interactie binnen bestaande bedrijfsprocessen te bevorderen.

Cisco TelePresence geeft videovergaderen een nieuwe dimensie doordat de communicatie zo levensecht is dat deelnemers al snel vergeten dat hun gesprekspartners niet in dezelfde ruimte zitten. SAP installeert Cisco TelePresence wereldwijd in zijn kantoren en start in Duitsland, Californië en Pennsylvania (VS).

"Met TelePresence vormen de geografische grenzen van onze organisatie niet langer een bottleneck. We kunnen zo eenvoudiger samenwerken met collega's, klanten en partners over de hele wereld", zegt Claus Heinrich, Global Chief Human Resource Director en bestuurslid van SAP. "We voorzien dat TelePresence onze operationele efficiency sterk zal verbeteren, met name als het gaat om processen als productontwikkeling en het betrekken van klanten hierbij."

Cisco TelePresence maakt gebruik van ultra high definition 1080p video, de hoogste resolutie HDTV die momenteel beschikbaar is, in combinatie met spatial audio en geïntegreerde collaboration tools. TelePresence biedt een beeldkwaliteit die zes keer scherper is dan die van standaardtelevisie, gepresenteerd via een levensgroot (65 inch) beeldscherm.

"SAP is altijd al een voorloper geweest als het gaat om het optimaliseren van bedrijfsprocessen, die verder gaan dan de fysieke muren van het bedrijf", zegt Guido Jouret, vice president en CTO van Cisco Emerging Markets Technology Group. "In combinatie met Cisco TelePresence kan SAP klanten helpen bij het realiseren van nog overtuigender business transformaties."

Het volledige Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom.