Amsterdam, 19 juni 2007

Cisco maakt de resultaten bekend van een onderzoek naar het effect van de Cisco's Networking Academies in ontwikkelingslanden. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Cisco, het Cisco Learning Institute, de International Telecommunication Union, het United Nations Development Program en het US Agency for International Development. De resultaten bevestigen dat de academies een sterk positief effect hebben op de ontwikkeling van deze landen.

Het onderzoek concentreerde zich op zes Afrikaanse landen die deel uitmaken van het Least Developed Country Initiative: Kameroen, Kenia, Nigeria, Senegal, Uganda en Zambia. Deze landen werden gekozen vanwege een grote verscheidenheid in geografische ligging, economie en cultuur. De resultaten laten zien dat de Cisco Networking Academies de IT-vaardigheden stimuleren, de werkgelegenheid vergroten en het zelfvertrouwen bevorderen van vrouwen die toetreden tot de IT-arbeidsmarkt. Ook wordt het algemene kennisniveau binnen de gemeenschappen vergroot.

In totaal levert de Cisco Networking Academy al meer dan tien jaar IT-kennis en -vaardigheden aan mensen wereldwijd, via meer dan 9.500 academies. Er schrijven zich jaarlijks meer dan 500.000 studenten in om netwerk- en IT-vaardigheden te leren van basis- tot geavanceerd niveau. De eerst Nederlandse Cisco Networking Academy werd in 1999 gestart. Inmiddels zijn er in Nederland 110 academies en meer dan 14.000 studenten.

Het volledige, Engelse persbericht vindt u in de Cisco Newsroom