Misano/Amsterdam, 18 juli 2007

Het Misano World Circuit kiest Cisco-technologie voor de realisatie van een vast en draadloos netwerk, beveiliging en Unified Communications op het gehele 4 vierkante kilometer tellende motorrace terrein, teneinde het Moto GP Wereldkampioenschap weer terug te halen naar Misano. In Europa is Misano het eerste circuit dat overal op het terrein draadloze netwerktoegang biedt, met nieuwe mogelijkheden om de ervaring voor racefans te versterken en de inkomsten te vergroten door nieuwe multimedia diensten aan te bieden.

Cisco, dat samenwerkt met het Misano World Circuit team en systeemintegratie partner IBM, heeft het netwerk ontworpen om rondom het circuit geavanceerde communicatie- en innovatieve diensten te leveren, zoals beeld, spraak en data. Het netwerk omvat de toeschouwergebieden - tot 70.000 fans -, het mediacentrum voor 320 persmensen, de paddock area, VIP gedeeltes en nood-, medische en ondersteunende centra.

Het geavanceerde en beveiligde netwerk van Misano gebruikt Cisco Unified Communications en Wireless Mesh-oplossingen om te voorzien in alle communicatiebehoeften van een eerste klas internationaal race evenement. Alle bezoekers hebben via het vaste netwerk toegang tot videostreaming van hoge kwaliteit. Tegelijk ondersteunt het draadloze netwerk het real-time ticket verificatiesysteem van Ticket One. De Cisco Unified IP-telefoons, aangesloten op hetzelfde netwerk, voorzien in spraak- en beeldcommunicatie voor de pers en het personeel. Senior werknemers onderhouden contact via beeldtelefonie en draadloze IP-handsets voor het managen van de beveiliging en het contact met noodteams overal op het terrein. Gasttoegang tot het internet via WiFi en het vaste netwerk is over het hele circuit beschikbaar voor pers, toeschouwers, raceteams en gebruik tijdens bedrijfsevents. Op termijn kunnen ook aanvullende diensten worden aangeboden. Door bijvoorbeeld videostreaming beschikbaar te maken voor het draadloze netwerk, kunnen fans straks real-time race-informatie ontvangen via hun smartphone of PDA, zoals rondetijden en statistieken.

"Elk jaar komen meer dan 600 duizend bezoekers naar het Misano circuit en dat stelt hoge eisen aan de infrastructuur", legt Renzo Rossi, ICT Infrastructuur manager van Colacem, eigenaars van het circuit, uit. "Het is essentieel voor ons bedrijf om van Misano een high-tech circuit te maken, maar onze uitdaging is om binnen een gelimiteerd budget te blijven. We hebben dan ook besloten om een single shared infrastructuur te realiseren voor alle diensten en het management en de controle van de infrastructuur te behouden. We weten dat Cisco een betrouwbare partner is, onze eerste Cisco router installeerden we al in 1989, maar we hebben voor Cisco gekozen omdat het de enige partij is die al onze eisen beantwoordt met een high performance oplossing voor data, spraak, beeld, beveiliging en mobiliteit."

Het volledige, Engelse persbericht vindt u in de Cisco Newsroom