Amsterdam, 12 juni 2007

Cisco heeft de overname afgerond van BroadWare Technologies, een Amerikaans, niet-beursgenoteerd bedrijf gespecialiseerd in IP-videobewakingssoftware. Deze software maakt het mogelijk om audio- en videobeelden via het internet te monitoren, beheren, op te nemen en op te slaan, zodat ze vervolgens overal beschikbaar zijn voor geautoriseerde gebruikers.

Het afronden van deze overname stelt Cisco in staat om klanten eenvoudig toegang te geven tot live en opgenomen bewakingsvideobeelden voor een sneller onderzoek naar incidenten en het oplossen ervan. BroadWare Technologies completeert Cisco's huidige aanbod van videobewakingsproducten, dat een soepele overgang mogelijk maakt van analoge videobewaking naar een digitale netwerkoplossing. Met het IP-netwerk als platform voor convergentie van applicaties, kunnen bedrijven gemakkelijk video integreren en synchroniseren met andere beveiligingssystemen.

Het BroadWare-team en de productportfolio zijn opgenomen in Cisco's Emerging Technologies Group, onder leiding van Marthin De Beer, Senior Vice President.

Het volledige, Engelse persbericht vindt u in de Cisco Newsroom