Amsterdam, 9 mei 2007

Cisco maakt de cijfers bekend van het derde kwartaal 2007 dat eindigde op 28 april. De omzet in dit kwartaal kwam uit op $8,9 miljard, een stijging van 21 procent ten opzichte van de $7,3 miljard die in dezelfde periode vorig jaar werd geboekt. De nettowinst in het derde kwartaal, op basis van GAAP, bedroeg $1,9 miljard, een stijging van 34 procent ten opzichte van het derde kwartaal in 2006. Toen kwam de nettowinst uit op $1,4 miljard. De winst per aandeel bedroeg $0,30 over het derde kwartaal 2007.

Scientific-Atlanta, door Cisco overgenomen in februari 2006, droeg $752 miljoen bij aan de omzet gedurende dit kwartaal. In hetzelfde kwartaal vorig jaar was dit $407 miljoen.

"Ons succes is gebaseerd op het feit dat we snel inspelen op veranderingen in de markt. Hierdoor zijn wij in staat de juiste producten te leveren die zijn afgestemd op de huidige behoeften van de markt en kunnen we ons bovendien goed voorbereiden op toekomstige eisen en behoeften", zegt John Chambers, president en CEO van Cisco. "In onze optiek bevinden we ons midden in een belangrijke marktverandering waarbij het netwerk centraal staat. Dit sluit aan op onze visie van het netwerk als platform voor alle vormen van communicatie en IT."

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u in de Cisco Newsroom.