Nieuw communicatiesysteem voor MKB en MKB-partnercertificering

Las Vegas, Cisco Partner Summit /Amsterdam 4 april 2007

Cisco breidt zijn productaanbod voor het MKB verder uit met het Smart Business Communications System voor kleine bedrijven, een Unified Communications-oplossing die alle vormen van communicatie ondersteunt en geïntegreerd beschikbaar stelt aan gebruikers. Daarnaast introduceert Cisco het certificeringsprogramma SMB Select Certification voor partners die zich specifiek richten op het MKB.

Nieuw communicatiesysteem voor MKB
Het Smart Business Communications System biedt het MKB altijd en overal toegang tot informatie, en efficiënte methoden om te communiceren en samen te werken met klanten en werknemers. Zo zijn MKB-bedrijven in staat hun dienstverlening te verbeteren en hun concurrentiepositie te versterken. Het systeem bestaat uit nieuwe hardware, geïntegreerde Unified Communications-toepassingen en tools voor systeembeheer.

Het belangrijkste nieuwe product binnen het Smart Business Communications System is de Cisco Unified Communications 500 Serie, speciaal bestemd voor bedrijven met 8 - 48 gebruikers. De oplossing is eenvoudig te bedienen, ondersteunt alle vormen van communicatie - telefoon, videoconferencing, instant messaging, e-mail en fax - en stelt deze via één interface beschikbaar. Gebruikers zijn vrij in de keuze van het device - telefoon, laptop, PDA - en kunnen met collega’s communiceren op basis van hun voorkeuren en aanwezigheid. Daarbij kan zowel van een vast als van een mobiel netwerk gebruik worden gemaakt.

Het Cisco Unified Communications 500-platform ondersteunt Cisco Unified IP-telefoons - waaronder de softphone Cisco IP Communicator, internetverbinding met firewall-bescherming, VPN’s en draadloze LAN-toegang voor een betrouwbare en veilige communicatie. In combinatie met een optionele desktop-applicatie kunnen bedrijven effectiever communiceren, doordat instant messaging, enkelnummerbereik en het beheer van alle oproepen en berichten op de desktop kan worden beheerd.

"Het succes van Cisco hebben we te danken aan het feit dat we luisteren naar klanten en partners om in te spelen op marktontwikkelingen. Zo is ons gevraagd onze MKB-strategie aan te passen om beter tegemoet te komen aan hun behoeften", zegt John Chambers, voorzitter en CEO van Cisco. "Aangezien we blijven investeren in het MKB-segment met nieuwe producten en diensten, verkeren we in de unieke positie om de totale communicatie-ervaring te leveren die onze klanten en partners vereisen."

Het Cisco Smart Business Communications System omvat, naast de Cisco Unified Communications 500 Serie, de volgende producten:

  • Cisco Catalyst Express 520
  • Cisco Mobility Express Solution
  • Cisco Configuration Assistant
  • Cisco Monitor Director
  • Cisco Monitor Manager

Select Certification voor MKB-partners
Cisco introduceert SMB Select Certification, het eerste partnerprogramma voor een specifiek marktsegment: het MKB. Deze uitbreiding op het partnerprogramma biedt partners die het MKB bedienen de juiste instrumenten om tegemoet te komen aan de markteisen van middelgrote en kleine bedrijven.

Partners kunnen zich voor de SMB Select Certification kwalificeren door het succesvol doorlopen van het SMB Select-trainingsprogramma, speciaal ontwikkeld om partners uit te rusten met de verkoop- en technische vaardigheden die nodig zijn om Cisco's geïntegreerde netwerkoplossingen aan het MKB te leveren.

Het volledige Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom.