Open benadering Unified Communications-platform

Amsterdam, 8 maart 2007

Cisco intensiveert zijn partnerships met IBM en Microsoft op het gebied van Unified Communications. Cisco Unified Communications System is een open systeem dat kan samenwerken met applicaties van andere leveranciers. Deze partnerships maken het voor klanten nog eenvoudiger applicaties te integreren.

IBM

IBM en Cisco ontwikkelen gezamenlijk een nieuw platform voor Unified Communications en Collaboration-interfaces (UC²). Het platform versnelt applicatieontwikkeling doordat ontwikkelaars eenvoudig een rijke set aan communicatie- en samenwerkingsmogelijkheden kunnen opnemen in hun oplossingen. Daarnaast werken IBM en Cisco gezamenlijk aan consumentenproducten, waaronder een oplossing gebaseerd op het nieuwe UC² Client Platform en een set van plugins die de communicatie- en samenwerkingsapplicaties van beide bedrijven samenbrengt.

Het hart van het UC² Client Platform wordt gevormd door een open set van Application Programming Interfaces (API’s) van IBM. Deze API’s zijn een onderdeel van Lotus Sametime samenwerkingsmogelijkheden en worden samengevoegd met communicatie-API’s van Cisco voor het benaderen van communicatiefunctionaliteiten, zoals spraak- en videodiensten. Het UC² Client Platform is naar verwachting in de tweede helft van 2007 beschikbaar. Een eerste software-release voor ontwikkelaars en partners komt al in het tweede kwartaal van dit jaar.

Microsoft

Ook breidt Cisco zijn samenwerking met Microsoft verder uit met als doel een verdere verbetering van de interoperabiliteit. Klanten die werken met Cisco Unified Communications in combinatie met Microsoft Exchange 2007, Microsoft Live Communications Server 2005 of Microsoft Office Communicator kunnen nu real-time samenwerken. De hele portfolio van Cisco Unified Communications-producten zal Microsoft Windows Vista en Internet Explorer 7.0 ondersteunen. De nu aangekondigde samenwerking betekent een intensivering van het partnership dat beide bedrijven al aangingen in maart 2006 toen zij aankondigden Microsoft Office Communicator 2005 en Microsoft Office Live Communications Server te integreren met Cisco Unified Communications Manager 6.0.

De volledige, Engelstalige berichten vindt u in de Cisco Newsroom: IBM Microsoft.