Met de Ethernet Fibre to the Business-oplossing van Cisco biedt @Home bedrijfsaansluitingen tot 1Gigabit per seconde

Amsterdam, 7 februari 2007

@Home, met 3,5 miljoen aansluitingen het grootste kabelbedrijf van Nederland, levert @Work, haar zakelijke hoge snelheidsdiensten, over een IP Next-Generation Network van Cisco. Bedrijven krijgen met @Work direct toegang tot een optisch glasvezelnetwerk met aansluitingen tot 1 Gigabit per seconde (Gbps) en geavanceerde Quality of Service (QoS)-mogelijkheden, gebruikmakend van Cisco Ethernet Fiber to the Business (E-FTTB). De aansluitingen ondersteunen data, telefonie, multimediadiensten en internettoegang.

@Home implementeert Catalyst 6500 Series switches uitgerust met een Supervisor Engine 32 en 720 in het aggregatienetwerk. De Catalyst 6500 biedt maximale netwerkbeschikbaarheid door de dubbele uitvoering van de hardware, snelle software fail-over en software-upgrademogelijkheden door modulariteit. Voor netwerktoegang koos Essent de Cisco ME3400 Ethernet Access-switches, vanwege de geavanceerde Metro-functionaliteiten. De ME 3400 wordt geïnstalleerd bij @Work-gebruikers en biedt de benodigde beveiligingsfunctionaliteit en QoS.

“Ons doel is om toekomstbestendige zakelijke hoge snelheidsdiensten aan te bieden tegen een concurrerende prijs. Cisco’s hulp is hierbij van grote waarde”, aldus Sjouke Kooistra, Manager Productmanagement @Work. “@Work-diensten zijn interessant voor zowel grote als kleine bedrijven en zullen de economische groei in Nederland stimuleren. De hoge beschikbaarheid, veiligheid en QoS die de technologie van Cisco biedt, zijn essentieel voor de groei van onze zakelijke dienstverlening.”

Michiel Panders, Commercieel Directeur Service Providers bij Cisco: “@Home gebruikt de Cisco IP Next Generation Network-architectuur om zijn succes in de consumentenmarkt uit te breiden met toegevoegde waarde voor kleine tot (middel)grote bedrijven en instellingen. Deze architectuur, in combinatie met de E-FTTB-oplossing, biedt @Home een solide basis en de benodigde flexibiliteit om zich aan te passen aan veranderende marktvragen.”

@Home ontstond begin 2007 uit een fusie van Essent Kabelcom, Casema en Multikabel. @Work is het merk van de zakelijke diensten van @Home, waarvan het verzorgingsgebied geheel Nederland beslaat.