Amsterdam, 2 mei 2007

Cisco breidt de Catalyst 6500 serie uit met de Supervisor Engine 32 met Programmable Intelligent Services Accelerator ( PISA )-technologie. De Supervisor Engine 32 met PISA-technologie maakt het mogelijk om applicaties op het netwerk te identificeren en de noodzakelijke bandbreedte toe te kennen, zodat eindgebruikers een optimale gebruikservaring hebben. Ook biedt de switch extra beveiligingsmogelijkheden, zoals bescherming tegen virussen, wormen en Day Zero-aanvallen, en gedetailleerde rapportages omtrent het gebruik van het netwerk.

Daarnaast introduceert Cisco de 7201 router voor een hoge performance en een laag energieverbruik zowel op de grens van Local Area Network (LAN) en Wide Area Network (WAN) voor ondernemingen als bij breedband-aggregatie voor service providers.

Beide introducties ondersteunen nieuwe applicaties zoals IP-video, VoIP en TelePresence, en bieden een ongekend hoog serviceniveau voor gevestigde bedrijfskritische applicaties.

"Instrumenten voor samenwerking, software als service, security, mobiliteit en tal van andere toepassingen veranderen verkeersstromen en vergroten de noodzaak voor meer geavanceerde diensten aan de rand, de 'edge' van het netwerk", zegt Abner Germanow, Directeur Enterprise Networks Research bij IDC. "Deze veranderende stromen maken dat netwerkmanagers verder moeten kijken dan basaal monitoren en oplossingen moeten inzetten die naar het netwerk kijken als geheel."

Het volledige, Engelstalige persbericht vindt u in de Cisco Newsroom.