Amsterdam, 17 januari 2007

Cisco introduceert een nieuwe benadering om Cisco IOS Software uit te rollen en te beheren, zodat netwerkbeheerders in staat zijn upgrades en nieuwe netwerkfeatures op ieder gewenst moment elektronisch te activeren. De nieuwe software wordt voorgeïnstalleerd op de hardwareplatformen van Cisco.

"Voorheen was het zo dat je een nieuwe versie van IOS Software moest aanschaffen en implementeren als je gebruik wilde maken van nieuwe features", legt Technisch Directeur Michel Schaalje uit. "De nieuwe benadering stelt klanten in staat om elektronisch bepaalde features te activeren. Op die manier wordt automatisch het contract met Cisco veranderd."

Cisco IOS Software Activation stelt bedrijven in staat sneller en beter nieuwe Cisco IOS Software features uit te rollen binnen hun (wereldwijde) netwerken. Daarnaast maakt de software het mogelijk vanaf een centrale plek software- en licentiegebruik in kaart te brengen en te beheren. Bovendien zijn audits nu eenvoudig en snel uit te voeren waardoor bedrijven kunnen voldoen aan wetgeving, zonder dat het netwerk hinder hiervan ondervindt.

Cisco introduceert deze nieuwe benadering zodat bedrijven direct kunnen voldoen aan steeds veranderende wensen en eisen van hun in- en externe klanten. Daarnaast vergt een Service-Oriented Network Architecture (SONA) consistentie van diensten over het hele netwerk heen, zodat stabiliteit kan worden gegarandeerd.

Cisco License Manager

Cisco introduceert tevens Cisco License Manager, een veilige client-servergebaseerde applicatie die Cisco IOS Software Activation en de licenties beheert. License Manager beschikt over een wizard-gebaseerde grafische gebruikersinterface en is geschikt voor grote netwerken tot 10.000 apparaten. De tool is gratis te downloaden en biedt klanten een overzicht van geïnstalleerde software en geactiveerde Cisco IOS Software features. Zo zijn bedrijven in staat snel nieuwe diensten in te zetten met software-upgrades. Daarnaast zorgt deze tool voor een consistente inzet van netwerkdiensten en is het nu eenvoudiger om netwerkproblemen op te lossen.

Het volledige, Engelstalige bericht vindt u in de Cisco Newsroom.